PlLU, 0perator KiIang MninggaI Dunia Dihmpap K0tak Seberat 5.5 Tan. ‘Allahuakhbar Umar..!’ Al-Fatihah

Jasin: 0perat0r kiIang Ielaki mninggaI dunia selepas dihem p4p k0tak berisi ka ca seber.at lebih 5.5 tan di sebuah kiIang, di sini hari ini.

Ketika kejdian, mngsa Muhammad Umar Mohd Shahid, 23, dikatakan sedang melakukan kerja menyu sun dan mengik4t k0tak berkenaan di dalam k0ntena.

Ketua PoIis Daerah Jasin Deputi Superintendan Mispani Hamdan berkata, pihaknya dimaklumkan kejdian oleh pasukan bomba dan penyeIamat pada 8.10 pagi.

“Si asatan dibuat mendapati, ketika kejadian mngsa sedang mengik4t k0tak di dalam k0ntena, tetapi dia dipercayai terI4nggar ka.yu pena han yang menyebabkan k0tak itu menghe mp4pnya,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, my4t mngsa kemudian dihantar ke Jabatan F0rensik Hspital Jasin untuk dibe.dah s.iasat dan ke.s dikIasifikasikan m4 ti menge jut ($DR).

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jasin Bestari, Penolong Pengua sa Bomba Rahizam Ruzali berkata, sepasukan 12 angg ota ke l0kasi kejdian sebaik menerima makIumat.

“Difahamkan mngsa berada di dalam k0ntena bersama pemandu f0rklift sebelum dihe mpap k0tak berisi ka ca itu.

“Pasukan mengambil masa kira-kira satu jam untuk mengaIihkan s1sa dan ia dilakukan berhati-hati bagi mengeIakkan ka ca terkena mngsa serta boleh menyebabkan keced3 raan yang lebih te ruk,” katanya.

Rahizam berkata, mngsa ditemui selepas semua ka ca dialihkan dan pegawai perub atan mengesahkan mngsa sudah mninggaI dunia.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham Umar. Semoga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber:hm / Dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni..TQ 2
Nak Join —Klik Disini