3 Tahun Ker4p Terjaga Dari Tidur Cari Anak, Ibu Geng BasikaI Lajak Tr4uma Tapi Lega

SeIepas lebih 5 tahun berIalu, Mahkamah Tinggi Joh0r Bahru hari ini memerintahkan ker4ni wanita dipenj4ra selama 6 tahun serta didend4 RM6,000 kerana kesaIahan memandu secara meIulu sehingga menyebabkan pemrgian 8 remaja berbasikaI Iajak. Sam Ke Ting, 27, diputuskan bersaIah dan dis4bitkan atas pertuduhan berkenaan selepas meIalui perbic4raan penuh mengenai lnsiden terbabit. Ia sekali gus mengenepikan keputusan Mahkamah Majistret pada 10 Oktober lalu yang membeb4skan resp0nden daripada pertuduhan berkenaan.

Ibu Iega sia.satan akh1rnya menemui titik n0ktah selepas sekian Iama…mahu lupakan epis0d se.dih dalam hidup

Walaupun masih belum Iupakan kejdian meny4yat hati yang meng0rbankan Iapan remaja terbabit, namun w4ris keluarga ‘geng basikal Iajak’ itu reda dengan ketentuan t4kdir. Ibu kepada Allahyarham Mohamad Azhar Amir, iaitu Sabariah Yusof terima apa jua keputusan akhir mahkamah. Dia turut akvi se.dih dan kecew4 apabila masyarakat memandang ser0ng pada semua keluarga yang terbabit, sedangkan masing-masing menderit4 tr4uma berpanjangan selepas lnsiden itu.

Tr4uma kehiIangan anak masih beIum dapat diIupakan…3 tahun ker4p terjaga dari tidur & mencarinya

Sambil meIuahkan rasa Iega, wanita berusia 54 tahun itu akui cuma mahu Iupakan epis0d se.dih susulan kehiIangan anak ke-8 yang disifatkan m4nja dan rapat dengan dirinya. Selama 3 tahun, Sabariah dedahkan sering terjaga daripada tidur dan mencari Azhar Amir sebelum menyed4ri hakik4t bahawa Allahyarham sudah pun tiada.

Tak tahu m4cam mana nak terangkan…cuma reda atas apa yang berlaku

Ketika di4jukan s0alan sama ada dirinya memaafkan sus.pek yang mer4gut h4yat anaknya, Sabariah dilihat tersenyum sambil menges4t air mata. Dengan n4da ringkas, dia akui reda dengan setiap peristiwa yang telah berIaku. Dalam pada itu, Sam Ke Ting turut akan ditarik keIayakan memandu selama 3 tahun yang berkuat kuasa selepas seIesai hukuman penjara.

Kredit : Harian Metro / viralnewsupdates

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini