Allahuakbar, 30 buah rumah terb4.kar, se0rang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun ditemui rentvng

Di saat ramai 0rang si.buk merehatkan di rumah pada hari cuti umum bersempena dengan Nuzul Al-Quran bersama keIuarga tersayang, lain pula yang terpksa di aIami oleh penduduk di Kampung Sabah Baru, Lahad Datu, Sabah pada pagi tadi.

30 buah rumah terb4.kar

Menurut lap0ran, penghuni 30 buah rumah di Kampung Sabah Baru terpksa berdepan dengan detik cem4s apabila rumah yang didiami mereka terIibat dalam keb4.karan.

Difahamkan, kejdian berlaku kira-kira pada jam 9.30 pagi dan menurut Ketua Balai Polis Bomba dn Penyelamat (BBP) Lahad Datu, Sums0a Rashid berkata, pihaknya menerima panggiIan keb4.karan itu pada jam 9.52 pagi.

“Keb4.karan meIibatkan 30 rumah jenis tidak kekal dan 0perasi memad4mkan keb4.karan segera dilakukan dengan menggunakan sumber air terbuka iaitu dari Iaut dan p4rit.

Kanak2 perempuan ditemui ren.tvng

Apa yang meruntun h4ti, se0rang kanak-kanak perempuan ditemui ren.tvng dalam kejdian keb4.karan tersebut.

Perkara ini disahkan oleh Sums0a Rashid apabila menemui my4t Nurul Alisha Putri Abdullah yang berusia dua tahun itu ditemui di saIah sebuah rumah yang terb4.kar.

“Hasil pemeriksaan terdapat se0rang mngsa kanak-kanak perempuan ditemui ren.tvng dalam keb4.karan itu,” katanya

Tambahnya, my4t kanak-kanak tersebut diser4hkan kepada pihak p0lis untuk tind4kan dan sia.satan seIanjutnya.

Untuk makIuman, ser4mai tujuh angg0ta b0mba dari BBP Lahad Datu menuju ke l0kasi kejdian yang dikatakan terIetak sejauh Iapan kil0meter dan dibantu oleh enam 0rang angg0ta b0mba dari BBP Kunak dan enam angg0ta dari Pasukan Bomba Sukarela (PBS) Silam.

Kerja-kerja pem4daman 4pi tersebut berjaya ditamatkan tepat jam 1.15 petang.

Sumber: Sinar Harian (Asyikin Asmin) / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini