PlLU, ‘AjaI Suami lsteri Bersama..’ Tauke R0se Pulut Ayam TinggaIkan 4 Anak Yatlm Platu. Al-Fatihah

GERIK – Sepasang suami isteri m4.ut selepas skuter jenis KYMCO yang ditungg4ng mereka terIibat nhas dengan sebuah kereta di Kil0meter 32.3, Jalan Kuala Kangsar-Gerik-Pengkalan Hulu di sini petang tadi.

Dalam kjadian sekitar jam 6 petang berhampiran Pusat Rekreasi Lata Kekabu itu, mngsa, Azranawi Radzi, 42, m4.ut di tempat kjadian manakala isterinya, Rosnah Ahmad, 44, mninggaI dunia di Klinik Kesihatan Lengg0ng.

KemaIangan itu turut menyebabkan remaja lelaki berusia 14 tahun ptah bet1s kiri dan bahu kanan manakala bapanya yang memandu Proton Iswara tidak ced.era.

Ketua PoIis Perak, Datuk Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, kemaIangan berlaku ketika mngsa dan isteri yang menunggang skuter dalam perjalanan dari arah Gerik menghala ke Kuala Kangsar.

Katanya, kejadian berlaku apabila sebuah kereta jenis Proton Iswara yang dipandu lelaki berusia 47 tahun telah keluar secara menge.jut dari slmpang kanan.

“Mngsa bagaimanapun tldak sempat mengeIak berikutan jarak terlalu dekat lalu meIanggar bahagian sisi belakang kenderaan terbabit.

“Penunggang motosikal m.aut di tempat kejadian manakala isterinya mninggaI dunia di Klinik Kesihatan Lenggong. Myat kedua-dua mngsa dihantar ke Unit F0rensik Hspital Gerik untuk bdah sia.sat esok,” katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, pemandu kereta dithan untuk sia.satan lanjut dan ke.s disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: KOSMO! ONLINE / dbongkar

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply