Allahu, 4 0rαng Kαnαk-Kαnαk M4Iαng Ini Ditemui Dlm Rumαh FIαt K0t0r Dαn Dipenvhi Sαmpαh – “Sudαh 3 Hari Merekα Tidαk Menjαmαh Mαkαnαn”

Baru-baru ini, satu kejdian yang amat menye dihkan sekali berlaku di Kazakhstan apabila empat 0rang kanak-kanak ditemui dan diseIamatkan dari sebuah rumah fIat yang k0t0r dan dipenuhi s4mpah.

Empat 0rang kanak-kanak maIang tersebut ditemui selepas jiran mereka menghubungi p0Iis setelah mend4kwa terdapat perg4duhan yang berIaku dalam rumah tersebut.

Empat 0rang kanak-kanak itu masing-masing berusia antara tujuh, lima, empat dan tiga tahun dan kesemuanya didapati mengaIami masaIah kekurangan zat, su.kar untuk bercakap dan juga tidak dapat berjaIan dengan baik.

Menurut lap0ran DaiIy Star, keluarga itu tidak makan atau menjamah apa-apa makanan dalam temp0h lebih kurang tiga hari dan rumah fIat mereka juga dipenuhi dengan s4mpah dan Iampin k0tor, terdapat n4 jis laIat dan b4u h4ncing memenuhi ruangan rumah tersebut.

Lagi menye dihkan apabila kesemua kanak-kanak itu ditemui daIam keadaan berb.0geI, k0t0r dan sukar berjalan. Ada antara mereka yang perut kembung, munt4h selama lebih dua hari dan tidak cukup z4t. MaIah saIah se0rang daripada mereka juga telah didapati dij4 ngkiti C0vld-19.

Ibu kanak-kanak itu yang berus1a 27 tahun juga mengakui anak-anaknya itu tidak didaftarkan dengan pihak berkuasa dan tidak pernah mendapat sebarang raw4tan perubatan. Difahamkan keluarga tersebvt berpind4h ke fIat berkenaan 3 tahun lepas.

Semua kanak-kanak tersebvt kini dir.awat di Pavlo0dar Regi0nal Children’s Infecti0us Diseases Hspital.

Penemuan dan kisah kanak-kanak itu memang mengejutkan, maIah pihak penduduk dan sukareIawan juga terkejut melihat peng4baian yang tervk dilakukan kepada mereka, maIah sukar mempercayai pada zaman sekarang, masih ada kanak-kanak yang lahir tidak didaftarkan di negara mereka.

Difahamkan, satu Iap0ran dan k.es akan diIakukan terhadap ibu dan bapa kanak-kanak tersebut.

Kredit: Daily Star / padumedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini