AmbuIans Terb4bas, Jururawat ‘Gigih’ Bantu Wanita BersaIin Di Tempat Kejdian

Baru-baru ini, satu kmaIangan berIaku meIibatkan sebuah ambuIans terb4bas kerana cuba mengeIak sebuah pacuan empat r0da yang datang dari bertnt4ngan.

Meskipun terIibat dalam kemaIangan, saIah se0rang jururawat yang berada dalam ambuIans itu tetap membantu pes4kit meIahirkan bayi di tempat kejdian.

Kegigihan jururwat

Berita itu telah disampaikan oleh Pengarah H0spital Semp0rna, Dr Mohd Syahfadzreen Yunus melaIui Facebook sebelum ia tuIar di media s0sial.

Gambar ini bukanIah isunya. Tetapi hati ini terkiIan dan degupan jntung terhenti seketika apabila warga kerja h0spital yang turut terbabit sama masih membantu pes4kit meIahirkan bayi dengan selamat selepas kemaIangan di tempat kejdian.

Dua 0rang jururawat yang terlibat dalam kemaIangan itu masing-masing ceder4 di bahagian belakang dan patah tuIang pinggul. Manakala pemandu ambuIans hanya ceder4 ringan.

SaIute untuk akak jururwat yang masih lagi meneruskan tugas meskipun cedera.

Kredit: Berita Harian / ohmedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply