Anαk yαtim disep4k, dicekik dan dihemp4s ke Iαntαi 0leh rαkαn sehinggα m4.ti kerαnα dend4m

KUANTAN – Hanya kerana disy4ki mengambil duit sebanyak RM4, se0rang kanak-kanak yang menghuni sebuah rumah anak yatim dan miskin dipercayai dibeIasah rakannya sehingga m4.ti di sebuah k0mpleks rumah anak yatim dan miskin di sini semalam.

Difahamkan dalam kejdian kira-kira pukul 4 petang itu mngsa Muhammad Hafdan Qurbani Azhar,11, yang merupakan murid Sek0lah Kebangsaan Sg. Soi di sini telah disep4k, dice.kik dan dihemp4s ke lantai sehingga tidak sedarkan diri di surau k0mpleks rumah anak yatim dan miskin berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuantan Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, berdasarkan sia.satan awal mendapati mngsa telah dibawa tiga pelajar lain yang merupakan penghuni asrama berkenaan dalam keadaan tidak sedarkan diri ke rumah penyeIia asrama.

“PenyeIia asrama yang mengesy4ki mngsa mengaIami s4wan membawa mngsa ke h0spital untuk mendapatkan raw4tan sebelum mngsa dis4hkan meninggaI dunia dan pengadu membuat lap0ran p0lis untuk tind4kan lanjut.

“Polis kemudian telah men4han reman se0rang pelajar berumur 16 tahun selama tujuh hari untuk sia.satan lanjut dan sia.satan giat dilakukan,” katanya di sini hari ini.

Menurut Wan Mohd Zahari m4.yat mngsa dibawa ke H0spital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk bed4h sia.sat dan sia.satan dilakukan di bawah Sek.syen 302 Kanun Kesek.saan.

Beliau memberitahu, berdasarkan sia.satan awaI mendapati l0kasi kejdian merupakan bangunan surau di k0mpleks berkenaan dan terdapat s4ksi dalam kejdian berkenaan.

Katanya, berdasarkan siasatan awal m0tif kejdian adalah kerana tidak berpuas hati dan ada unsur dend4m svspek terhadap mngsa,”ujarnya.

Ujarnya, sia.satan awaI juga mendapati mngsa dise.pak, dice.kik dan dihemp4s ke lantai sehingga tidak sedarkan diri.

Sebagai rek0d, K0mpleks asrama berkenaan yang dibawah seliaan kerajaan negeri mempunyai kira-kira 36 0rang penghuni yang terdiri daripada anak yatim dan anak-anak asnaf.

Sumber : KOSMO! ONLINE / hamlaunews

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini