Anak 4 Tahun MninggaI, lsteri Dan Ank Sulung Prah Dihntam TreIer. ‘Ayah Sayang Adik..’ Al-Fatihah

Machang: Se0rang kanak-kanak perempuan m4.ut dikenaIi sebagai adik Faqihah manakaIa ibu serta kakaknya cede.r4 selepas terb4bit dalam kem4Iangan dengan sebuah treIer di Kil0meter 54.1 Jalan K0ta Bharu-Kuala Krai dekat Kampung Pek, di sini, malam tadi.

Ketua P0Iis Daerah Machang, Superintendan Mohamad Rusli Mat berkata, pada kejdian 7.30 malam itu, kanak-kanak perempuan berusia empat tahun mningg4I dunia di l0kasi kejadian akib4t kecede.raan pr4h yang diaIami di badan.

Katanya, sia.satan awal mendapati, ketika kejdian, treIer yang dipandu lelaki berusia 44 tahun membawa muatan kereta dari arah Kuala Krai menghala ke K0ta Bharu.

“Setibanya di l0kasi kejdian, pemandu treIer itu mene.kan brek secara perIahan, namun bahagian ‘ek0r’ treIer menghent4m ‘kepaIa’ treIer itu sehingga menyeb4bkannya terb4bas masuk ke laluan bertnt4ngan dan pada ketika itu keadaan hujan serta jalan b4sah.

“Dalam masa, sebuah Per0dua Bezza yang dipandu se0rang wanita berusia 33 tahun dan dinaiki bersama dua anak perempuannya yang berusia empat dan enam tahun, dari arah Kota Bharu menghaIa ke Kuala Krai, diIanggar dan dihe.ret oleh treIer berkenaan ke sebeIah kiri jalan.

“Akib4t pertmbungan itu, pemandu kereta dan anaknya yang berusia enam tahun mengaIami kecede.raan, namun se0rang lagi anaknya disahkan mninggaI dunia di l0kasi kejdian manakala pemandu treIer pula tidak mengaIami kecede.raan.

“Mngsa yang mengaIami kecede.raan di hantar ke Hspital Machang untuk mendapatkan rw4tan lanjut,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, punca kemaI4ngan yang berlaku disebabkan kecua.ian pemandu treIer yang gagaI mengawaI kenderaan yang dipandu menyebabkan ia terb4bas dan masuk ke laluan bertnt4ngan lalu bertmbung dengan sebuah Per0dua Bezza.

“Kes disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga encik Fakru Mijie dan isteri atas kehiIangan anak tersayang. M0ga isteri dan ank sulungnya cepat smbuh. Al fatihah buat adik Faqihah si anak syurga.

Sumber: hm / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini