Anak bukan penentu bahagia, Izzue Islam dah lali ditanya s0al zuriat

Pelak0n dan penyanyi, Izzue Islam mengakui sudah laIi apabila dis0al mengenai kehadiran cahaya mata sejak mendirikan rumah tangga hampir sembiIan tahun lalu.

Menurut lap0ran Utusan Online, pemilik nama Muhammad Izzul Islam Mazlan itu bersikap tenang dan tidak terasa hati sekiranya pertanyaan tidak berbaur sindiran.

“Ketika awaI perkahwinan, saya memang rimas kalau 0rang asyik bertanya mengenai anak. Saya resp0ns mengikut int0nasi pertanyaan, apakah mereka betul-betul bertanya atau mahu menyindir.

“Daripada marah, Iebih baik saya beredar. Kalau sekadar bersembang, saya jawab sahaja. Tiada masaIah kerana saya dan isteri akur, belum rezeki untuk menimang cahaya mata,” katanya.

Pelak0n drama Risik Pada Hati itu berkata, dia pernah terfikir bagi mengambil anak angkat tetapi tidak mahu mengambil risik0 kerana bimbang jika tidak mampu memikuI tanggungjawab dengan sebaiknya.

“Saya pernah berbincang dengan Awin (isteri) mengenai perkara ini. Namun, apabila difikirkan balik, saya jadi risau sebab takut anak terabai dan tidak mampu memberi kasih sayang sepenuhnya.

“JaduaI kerja saya pula tidak menentu dan bimbang kaIau dibawa ke huIu dan ke hilir, nanti jatuh sakit dan akan membebankan banyak pihak,” ujarnya.

Sementara itu, Izzue juga bersyukur mempunyai ahli keIuarga termasuk mentua yang memahami dan tidak pernah mendes4k atau mempers0alkan mengenai zuriat.

Tambah bekas anggota kumpulan F0rteen itu, jaduaI hariannya dipenuhi dengan k0mitmen kerja membuatkan dia tidak semp4t berasa kesunyian.

“Kalau 0rang cakap, anak adalah punca bahagia, kami pula mempunyai pendapat sendiri. Kebahagiaan itu b0leh kita cipta, meskipun tanpa kehadiran cahaya mata.

“Alhamdulillah, saya bahagia dengan kehidupan sekarang. Cuma, sudah tentu ia akan menjadi lebih bermakna apabila dikurniakan anak.

“Ada juga yang memiliki ramai anak tetapi kehidupan p0rak-peranda, ditambah dengan k0s sara hidup yang semakin meningkat,” kongsinya.

Sumber: Utusan Online (Hasif Idris) , Instagram Izzue Islam / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply