Anak2 terpksa rahsiakan, ibu seb4k baru tahu pem3rgian bapa ketika pulang dari umrah

Pem3rgian 0rang tersayang ketika kita tidak ada bersamanya memang sesuatu yang sangat menye.dihkan. Lebih-lebih lagi jika pasangan hidup yang telah melalui susah senang bersama dan ketika pem3rgiannya kita berada beribu-ribu kil0meter darinya.

Menangls lawat pus4ra suami

Hal ini samalah seperti perk0ngsian se0rang pengguna TikTok dikenali sebagai @umiaisy apabila memuat naik m0men ibunya yang baru sahaja tahu pem3rgian suami tersayang selepas pulang dari umrah sedangkan lelaki itu telah pergi menghadap Ilahi sewaktu dia masih di Kota Suci.

VIDEO TIKTOK KLIK DISINI

@umiaisy

Tamat tempoh idah, mak ziarah kubur arwah ayah. Sayu hati tengok mak. Al-fatihah ayah. #fyp #fypシ

♬ Allah Allah Aghisna – Veve Zulfikar

Tak mahu ibadah ibu terganggu

Menurut pengguna Tiktok itu lagi, mereka sekeluarga berpak4t tidak memberitahu hal sebenar kepada ibu mereka supaya wanita itu tenang dalam melaks4nakan ibadah umrah.

Oleh itu, dapat dilihat titis4n air mata wanita warga emas berkenaan ketika membacakan yassin di pus4ra bapa mereka sesudah habis temp0h idah.

Tambah @umiaisy lagi, sepatutnya bapa mereka turut menyertai ibu untuk ke Mekah, namun tiba-tiba jatuh s4.kit dan membuatkan ibunya berangkat se0rang diri ke sana.

VIDEO TIKTOK KLIK DISINI

@umiaisy

Reply to @pinky_fna95 Rupanya ni pandangan terakhir mak untuk ayah. Ayah pergi buat selamanya tanpa mak ada di sisi. #fypシ #fypdongggggggg

♬ suara asli – 𝐃𝐢𝐝𝐢𝐤_𝐅𝐚𝐛𝐫𝐞𝐠𝐚𝐬 – 𝐃𝐢𝐝𝐢𝐤 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐞𝐠𝐚𝐬

Ibu kurang sihat sejak di Mekah

Sesudah pulang ke Tanah Air dan dimaklumkan perkara sebenar, ibunya yang memang kurang sihat sejak di Mekah menjadi semakin lemah sehingga perlu ditenangkan anak-anak.

VIDEO TIKTOK KLIK DISINI

@umiaisy

Reply to @humaieah saat dia sampai, dia dah makin lemah. Lepas tu terus kena tahan wad. #fypシ

♬ Di Luar Kemampuanku – Ukays

VIDEO TIKTOK KLIK DISINI

@umiaisy

Reply to @dimitri_xanthos Doakan mak kami sihat-sihat sentiasa. Memang elok bagitaw masa kat sana. Tp,kami fikirkan kesihatan mak kami. #fypシ #xyzbca

♬ sholawat nariyah V2 – stay حلال 💜🥀

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, ramai yang berasa se.b4k melihat situasi berkenaan kerana tahu akan kese.dihan yang dirasai saat pem3rgian 0rang tersayang.

Walaupun ada sesetengah pihak mempers0alkan tindakan anak-anak yang tidak memberitahu pemergian bapa sewaktu ibu di Mekah, namun pihak keluarga lebih mementingkan kesihatan wanita itu yang dimaklumkan agak lemah semasa dalam umrah.

Akan tetapi, pihak mutawif sudah pun diberitahu awal tentang perkara tersebut dan mereka juga sudah melakukan s0lat jen4zah ghaib tanpa pengetahuan ibu di sana.

Sumber: TikTok @umiaisy / omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ 1
Nak Join –> Klik Disini