“Apα Hαk Cikgu Buαt Mαcαm Ni?” – TuIαr Vide0 Guru Bα k4r Telef0n Anαk Murid, Netizen Tαk Puαs Hαti [VIDEO]

Tular di media s0sial Twitter apabila sebuah vide0 memaparkan beberapa orang guru bertindak memb4 kar telef0n bimbit dipercayai milik anak murid di sebuah sek0lah yang tidak dipastikan l0kasinya.

Dalam vide0 berdurasi 15 saat itu memaparkan dua 0rang guru sedang menc4mpakkan beberapa buah telef0n bimbit ke dalam 4 pi yang m4 rak.

RAKAMAN VIDEO ADA DIBAWAH SEKALI

Perkara tersebut telah mencetvskan pelbagai reaksi daripada pengguna media s0sial yang merasakan tind4kan tersebut sebagai mel4mpaui batas meskipun atas dasar untuk memberi peringatan atau pengajaran kepada anak murid.

Tak b0leh bayang family yang kurang senang, mak bapak susah payah kumpul duit belikan anak f0n untuk belajar, last-last macam ni. Ikutkan memang pelajar tu salah tapi ni bukan solution dia. – netizen.

Ada juga yang memberi pendapat bahawa penggunaan telef0n bimbit untuk pelajar di sek0lah kini adalah satu keperIuan dan para guru tidak mempunyai hak untuk mengh4 puskan barang peribadi anak didik mereka di sek0lah.

Namun, ada juga yang bersetuju dengan tind4kan guru-guru tersebut dan menyaIahkan ibu bapa kerana tidak pandai mendidik anak-anak apabila mereka tidak mendengar cakap guru di sek0lah.

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : beautifulnara / news212media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini