’Arwh Belikn C0klat Utk 4 Anaknya’ Rakan Cerita Dtik Kjadian, Smpat Ajar Nawi Mengucap.

IPOH: “Suami semp4t ajar Nawi mengucap, dia menghmbuskan nfas terakhir depan suami,” kata Gee, 49, rakan Azranawi Radzi yang m.aut dalam nhas jalan raya bersama isteri di Lengg0ng semalam.

Dalam kjadian sekitar jam 6 petang di Kil0meter 32.3, Jalan Kuala Kangsar – Gerik, Azranawi, 42, ma.ut di tempat kjadian manakala isterinya, Rosnah Ahmad, 44, mninggaI dunia di Klinik Kesihatan Lenggong.

Kejadian berhampiran Pusat Rekreasi Lata Kekabu itu meIibatkan skuter jenis KYMCO ditungg4ng pasangan suami isteri tersebut dan sebuah kereta Proton Iswara.

Menurut Gee, kjadian berlaku ketika dia dan suami dikenali Raja Shaharuddin, 53, bersama dua mot0sikal lain termasuk mngsa berk0nvoi dari arah Gerik ke Ipoh.

Katanya, mereka sepatutnya singgah makan di sebuah rest0ran terkenal di Lengg0ng sebelum mendapati berlaku kemaIangan yang rupa-rupanya meIibatkan rakan sendiri.

“Skuter ditungg4ng Nawi dan Ros berada paling hadapan dan kami rancang untuk singgah makan di Tasik Raban kira-kira 200 meter dari lokasi kemaIangan. Ketika hampir di lokasi, saya lihat ada kemaIangan dan minta suami perlahankan motosikal.

“Semasa melalui kawasan kemaIangan, saya terkjut apabila lihat ada kasut berwarna oren di atas jalan dan tahu itu kasut Nawi dan Ros. Saya segera turun sebelum melihat Ros terper0sok di bawah penghadang jalan.

“Suami segera menghampiri Nawi dan mengajarnya mengucap, dia hmbuskan nfas terakhirnya depan suami,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkburan Islam Kampung Ba.kar Bata, Tanjung Rambutan di sini hari ini.

Menurutnya, mereka berkonvoi tiga buah motosikal dan masuk ke Betong, Thailand kelmarin sebelum kembali ke negara ini melalui Gerik pada jam 4 petang semalam.

Katanya, pasangan suami isteri yang suka bersedekah dan mempunyai perniagaan pulut ayam itu sering ke Thailand bagi membeli barang-barang untuk jualan.

“Mereka ini memang suka sedekah dan selalu belanja kawan-kawan makan, sebab itu rezeki murah. Kalau malam Jumaat pun, selalu sangat bersedekah nasi lemak.

“Semalam, mereka tidak banyak beli barang niaga lagipun Nawi cakap mereka tutup kedai beberapa hari. Cuma yang dibeli adalah coklat untuk empat anak mereka yang tinggal di rumah,” katanya.

Pasangan suami isteri itu mninggaIkan empat anak yang masih bersekolah, Muhaimin Anas, 16, Muhammad Darwisy Imran, 14; Maher Uzair, 9, dan Miftahul Nurjannah, 7.

Sumber: UTUSAN / dbongkar

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply