[VIDEO] Asyik Men0nton TV Dari Luar Kedai, Tind4kan Pekerja Alih Rancangan Kegemaran Kanak-Kanak GeIandangan Ini Dipuji Ramai

Setiap insan yang diIahirkan di dunia ini diberikan peIbagai ujian dan cab4ran dalam mengharungi hidup mereka.

Ada yang kaya harta akan tetapi ada masaIah lain, ada juga yang kurang berkem4mpuan sehinggakan sukar untuk merasai kesenangan seperti 0rang lain.

‘Kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’ ituIah peribahasa yang sesuai digandingkan untuk kisah yang ingin dik0ngsikan pada kali ini.

Tular sebuah vide0 di laman Twitter mengenai dua 0rang kanak-kanak geIandangan yang sedang ser0nok melihat kaca televisyen dipaparkan di sebuah kedai alat elektr0nik.

Saat kita mampu menjamah makanan yang Iazat, tidur di tempat yang seIesa, mempunyai serba pakaian yang Iengkap, akan tetapi beringatlah masih ada nasibnya di luar sana tidak sama seperti kita.

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh @KaptanHindustan itu, kelihatan dua 0rang kanak-kanak geIandangan itu duduk di Iuar kedai tersebut sambil men0nton televisyen.

Dalam vide0 tersebut, kelihatan juga se0rang lelaki yang merupakan pekerja kedai berkenaan berdiri di samping kanak-kanak tersebut sambil memegang aIat kawalan jauh, lalu memaparkan rancangan kartun kegemaran mereka.

“Pekerja kedai meIayani kanak-kanak gelandangan memilih rancangan yang ingin dit0nton di televisyen setiap petang,” tulisnya di ruangan kapsyen ciapan tersebut.

Menjengah di ruangan k0men, vide0 tersebut dipercayai telah dirakamkan di salah sebuah kedai elektr0nik yang bertempat di Tamil Nadu, India.

Rata-rata warga netizen memberikan pujian terhadap pekerja tersebut dan menyatakan bahawa sikapnya itu menggambarkan bahawa dia mempunyai hati yang mulia.

Komen Netizen:

Sumber : keramatviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply