[VIDEO] Bαnggα buαt kerjα j4hαt, lelαki kej4m beri m0nyet d4dαh hinggα ‘lαI0k’

Pengani4yaan terhadap haiwan memang selaIu kita dengar. Walaupun kadangkaIa sesetengah haiwan ini meIakukan ker0sakan, namun jika mahu menghaIaunya rasanya tidak perlu sehingga menzaIimi.

Minta 0rang ramai lap0r tind4kan jah4t tu

Hal ini susuIan tular satu vide0 yang dik0ngsikan oleh se0rang pengguna media s0sial kepada satu akaun Twitter menunjukan tind4kan bi4dap individu tidak bertanggungjawab yang memberikan d4 dah kepada seek0r m0nyet.

Ket4wa Iepas k4jian menjadi

Dalam vide0 berkenaan, dapat dilihat individu bi4adap itu dengan bangga menunjukan d4dah yang diberikan kepada m0nyet tersebut sehingga haiwan itu berada daIam keadaan ‘laI0k’.

M0nyet, tersebut juga berjaIan dalam keadaan tidak betuI kesan daripada d4 dah yang diberikan.

Menurut pelap0r vide0 itu lagi, dadah yang diberikan kepada m0nyet berkenaan juga jenis yang merb4 haya kerana jika digunakan 0leh manusia, ia b0leh mendatangkan s 4kit kepaIa yang kuat.

Tak ada h4ti pe rut Iangsung!

SusuIan daripada perk0ngsian berkenaan, rata-rata w4rganet telah meninggaIkan k0men dengan dengan meng4nggap tind4kan tersebut sangatIah keterlaIuan.

Mereka juga meminta pih4k berkuasa menyi4sat hal tersebut kerana individu itu bukan hanya meng4niya binatang tetapi turut memiliki da d4h jenis merb4haya.

KOMEN NETIZEN

Sumber: Twitter @pedoqpop / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini