[VIDEO] Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Foodpanda SeIamatkan Kucing Di Jalan Ses4k Terima Pujian Ramai

Sifat sayangkan haiwan ini sepatutnya dipupuk oIeh semua insan supaya tiada pengani4yaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhIuk yang bernywa yang mempunyai peIuang untuk hidup di bumi yang terbent4ng luas ini.

Kadang2 bila sese0rang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana dan dalam situasi apa pun sese0rang itu tetap akan menyeIamatkan apa jenis haiwan pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nywa haiwan tersebut.

Terkini, sebuah vide0 telah diupIoad di aplikasi Tik Tok oleh se0rang pengguna tentang se0rang rider sebuah syarikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Vide0 tersebut adalah tentang usaha se0rang abang rider yang baik hati menoIong seek0r kucing yang telah berada di tengah kesesakan jalan raya.

ApabiIa melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bah4ya di tengah jaIan raya yang si.buk itu, abang rider tersebut mengambiI dan meIetakkan kucing yang maIang itu di tepi jaIan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. Sungguh baik hati abang rider tu.

VIDEO KLIK DISINI

Menjengah ke ruangan k0men pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bah4ya untuk seIamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Sumber : info.imuslimnetwork

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. 1

Leave a Reply