“Bąngunląh Sąyąng,”0ksigen lsteri Mąkin Kurąng Selepąs Terpąksa Ląhirkan Anąk, Suąmi M0hon D0a Rąmai.

Setiap yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi dan tidak diketahui 0leh kita. Baik dari kesihatan, rezeki atau apa sahaja.

Bagaimana kita menghad4pinya itu yang Allah nak teng0k dan ganjarannya pasti besar.

Begitu juga dalam hubungan suami isteri. Kurniaan cahay4 mata akan melengkapkan lagi sesebuah keluarga.

Saling melengkapi antara satu sama lain. Namun, jika pas4ngan kita ditimp4 musib4h, pasti kita pun turut terasa s4kitnya.

Dengan ke$ w4bak pand3mik ini yang semakin meningk4t saban hari, ke$ yang membabitkan ibu hamil p0sitif juga semakin meningk4t.

Lebih memiIukan, ibu dan bayi dalam kandungan turut berisik0 sehingga ada yang perlu menjalani pemb3dahan melahirkan bayi lebih awal dan ibu terp4ksa ditidurkan.

M0ga ada keaj4iban buat isteri.

Menerusi perk0ngsian se0rang suami, Mohd Zulkifli M0hdisa, isterinya Faiqah kini berada dalam keadaan kritik4l. 0ksigen dalam badan makin menvrun saban hari.

Terdahulu suaminya mengharapkan d0a orang ramai boleh memberi keaj4iban buat isterinya, Faiqah yang kini sedang bert4rung ny4wa dan ditempatkan di lCU setelah di$ahkan p0sltif.

Lebih meruntun jiwa, disebabkan 0ksigen isterinya turun mend4dak sehingga terp4ksa menggunakan mesin pern4fasan dan pemantauan rapi, anak yang berada dalam kandungan juga terp4ksa dilahirkan awal.

Terp4ksa 0perate, keluarkan bayi usia 31 minggu.

Menerusi temubual oleh p0rtal Pa&Ma, Zulkifli memaklumkan d0ktor terp4ksa buat keputusan melakukan pemb3dahan mengeluarkan bayi walaupun usia kandungan baru 31 minggu. Ini bagi menyeIamatkan kedua-dua ny4wa. Kata Mohd Zulkifli

“Sejak isteri ditldurkan dan melalui pemb3dahan, sehingga sekarang keadaannya masih tldak sedar.

“Manakala bayi lelaki yang dilahirkan turut berada di NlCU bawah pemantauan d0ktor kerana paru-parunya pun ada j4ngkitan.”

“Apa yang meny3dihkan, kelahiran bayi kedua ini sangat ditunggu-tunggu oleh kami sekeluarga kerana anak sulung adalah perempuan dan kiranya kehadiran bayi lelaki melengkapkan kehidupan saya dan isteri. Namun Allah lebih mengetahui segala-galanya,” ujarnya.

J4ngkitan di paru-paru isteri tervk dan kum4n dalam d4rah tinggi

“Daripada apa yang diberitahu d0ktor, keputusan untuk tidurkan isteri kerana paru-parunya mengaIami j4ngkitan yang agak teruk dan kadar j4ngkitan dalam d4rahnya juga tinggi.

“Sekarang hanya harapkan d0a daripada 0rang ramai untuk beri keku4tan isteri kembali smbuh seperti sediakala. Ini saja yang saya harapkan buat masa ini,” katanya.

Tak sampai 36 jam, 0ksigen tvrun mend4dak.

Zulkifli memberitahu pada awalnya mereka satu keluarga p0sltif dan isteri dit4han di wad H0spital Sungai Bul0h kerana meng4ndung dan berisik0.

“Manakala saya dan anak hanya kuar4ntin di rumah kerana ada apa-apa simpt0m dan tak tervk sangat.

“Selepas habis temp0h kuar4ntin dan keadaan isteri pun dah sihat, dia dibenarkan pulang ke rumah.”

“Lepas dibenarkan keluar h0spital, seminggu selepas itu dapat tarikh untuk v4ksin dan isteri p3rgi.

“Namun selepas itu dia kembali demam dan mvntah2. Saya bawa pergi h0spital dan d0ktor buat pemeriksaan mendapati paru2nya ada j4ngkitan dan d4rah dia pun ada j4ngkitan kvman yang tinggi.”

0ksigen dr0p sampai 51% dalam masa tak sampai 36 jam

“Dalam masa tak sampai 36 jam, 0ksigennya dr0p sampai 51%. Disebabkan itulah d0ktor terus ambil keputusan untuk tldurkannya dan bersaIinkan awal anak kami.”

D0a 0rang ramai penguat isteri.

Sumber: yntwrk / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini