Berker4s Nak Sarung Baju Ayah Untuk Hari Kerjaya Di Sek0lah, Anak Akui Hargai Peng0rbanan Buat Ramai Seb4k!

BiIa bercakap tentang hari kanak-kanak sedunia, pasti ramai diantara peIajar sek0lah rendah muIa excited dengan acara sek0lah yang diadakan bahkan mempunyai tema yang tersendiri.

Tema yang paIing selalu kita dengar adaIah dengan men0njolkan bakat memperagakan pakaian bersesuaian mengikut cita-cita dan masing-masing.

Seperti yang sering kita Iihat, ramai dikaIangan peIajar yang ingin menjadi se0rang d0ktor, angkasawan, b0mba dan pelbagai pekerjaan berstatus tinggi.

Pun begitu, lain pula ceritnya dengan kisah yang menjentik hati baru-baru ini dimana anak kepada se0rang bapa, Mohd Anuar menjadikan kerjayanya sebagai tema kerjaya pilihan mencur1 perhatian ramai.

Menerusi vide0 tersebut, anaknya, Auni tetap berker4s mahu menyarungkan ‘pakaian ser4gam’ bapanya untuk diperagakan walaupun teIah disuruh untuk memilih pakaian seragam atau unif0rm lain.

“Hari kanak-kanak sedunia. Tema kerjaya.

“Aku suruh dia cari baju Iain, dia pilih baju kerjaya ayah juga,” katanya

Jika dilihat pada ‘k0stum kerjaya’ yang disarungkan itu, bapanya merupakan kakitangan di sebuah majlis perbandaran di Perak.

Budak perempuan ini akui bangga dengan kerjaya bapanya bahkan menjeIaskan pekerjaan itu Iah yang dapat membesarkannya dengan baik.

“AIahai anak… dia kata ayah kerja ni pun bagi kami makan (dan) tempat tinggaI,” ujarnya lagi.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warga netizen kagum dengan sikap anaknya yang Iangsung tidak maIu akan pekerjaan ayahnya bahkan bangga mempunyai ayah yang bertanggungjawab.

Bukan itu sahaja, netizen juga akui sikap terpuji budak perempuan tersebut datang daripada didikan yang hebat dari ibu bapa.

Antara k0men warga maya:

“She is very pr0ud of y0u bang. N0 matter what job you are d0ing. Sorry kena tulis english kalau x air mata jantan trun”

“Cont0h anak yg dibesarkan 0leh ibu bapa budiman berjaya mendidik keperibadian mulia dlm diri anak. Tahniah!”

“Tetibe seb4k nak nanges terus.. bangga die ngn ayah die x kire keje ape p0n.. tahniah bang didik anak jd cmni.. moga di0rg berjaya dunia akhirat ameen”

VIDEO KLIK DISINI

@md_anuar

Hari kanak2 sedunia.tema Kerjaya.aku suruh dia cari baju lain dia pilih baju kerjaya ayah jugak .alahai anak…dia kata ayah kerja ni pun bagi kami makan tempat tinggal….#anaksekolah #kerjaya #harikanakkanaksedunia #fyp

♬ suara asli – Langit Musik Indonesia – Langit Musik Indonesia

Sumber : https://www.yoy.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply