Bina Tembok Depan Rumah Kerana Tak Puas Hati Dengan Jiran , Terpksa Menanggung Derit4 Untuk KeIuar Daripada Rumah

Satu keIuarga di Desa Sudim0ro, Jawa Timur terpksa menanggung deri ta untuk keluar daripada rumah apabila terpksa memanjat sbuah temb0k yang dibina oleh jiran yang tidak berpuas h4ti.

Keadaan yang terpksa dilalui oleh keluarga Siti Kh0dijah itu setiap hari sudah berlarutan sejak Februari lalu lagi. Temb0k berkenaan yang dibina bertent4ngan dengan pintu rumah mereka menyebabkan mereka terpksa memanjat temb0k itu untuk keluar daripada rumah, dan lebih menyus4hkan apabila mereka mahu membawa masuk ke dalam rumah.

Menurut lap0ran berita , Kh0dijah sebelum ini memberitahu bahawa jirannya yang bertanggungjawab membina temb0k berkenaan, Seger bertind4k demikian mungkin kerana rasa tidak puas h4ti. Malah, Kh0dijah juga memaklumkan bahawa mereka sebelum ini pernah bertengk4r.

Ujar Kh0dijah perbalahan berlaku apabila Seger dikatakan tidak berpuas hati dengan air b4suhan kenderaan daripada rumah Kh0dijah yang mengaIir hingga memasuki ke haIaman rumahnya. Menurut Khodijah, dia meny4ngka pertengk4ran kecil tersebut sudah pun selesai.

Seger pula yang ditemui oleh wart4wan memberitahu bahawa dia sememangnya membina temb0k berkenaan kerana tidak tahan dengan geIagat-geIagat jirannya yang sangat meny4 kitkan hati.

Ketika ini, kedua-dua pihak dikatakan dalam pr0ses untuk menyelesaikan masaIah berkenaan dengan bantuan pihak berku4sa.

Sumber : Kompas.com / lastnews21h

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ 1
Nak Join –> Klik Disini