Bintang Veteran Datuk Baharuddin Omar Mningg4I Dunla. ‘Sentiasa Murah Dgn Senyuman..’

KUALA LUMPUR: Bintang veteran, Datuk Baharuddin Omar, 85, menghmbuskan nf4s terakhlr akib4t ses4k nf4s di kediamannya di Shah Alam, dekat sini, kira-kira jam 6.30 petang kelmarin.

Berita pem3rgiannya pelak0n yang dikenali dengan watak Anjang Aki itu disahkan oleh isterinya, Datin Nazariah Abu Bakar kepada BH 0nline.

Nazariah, 66, berkata, arw4h suami mningg4l dunla bukan disebabkan pndemik C0VlD-19, sebaliknya arwh menghid4p penyaklt pembuIuh d4rah bengkak.

“Arw4h baru selesai makan dan kemudiannya, masuk ke bilik untuk berehat. Saya pula ke dapur, namun saya mendapati arw4h ses4k naf4s sebaik meninjau keadaannya dalam bilik.

“Selepas itu, arw4h langsung tldak sedarkan diri. Saya dan dua anak berada di sisi arw4h ketika menghmbuskan naf4s terakhlr.

“Alhamdulillah, arw4h pergi dengan mudah. Saya kemudiannya menghubungi anak-anak lain memaklumkan berita pem3rgian arw4h,” katanya kepada BH 0nline.

Nazariah berkata, se0rang cucu yang bertugas sebagai d0ktor di Klang bergegas pulang ke rumah dan menjalankan ujian caIitan C0VlD-19 pada arw4h.

“Cucu mengesahkan arw4h bukan mningg4l dunla disebabkan pndemik C0vlD-19,” kata Nazariah.

Allahyrham Baharuddin mningg4lkan tujuh cahaya mata dan dua anak tiri. Jnaz4hnya dikebuvmikan di Sungai Tua, Batu Caves, Selangor.

Sama-sama kita sedekakan Al fatihah untuk arw4h sem0ga arw4h ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.salam takziah buat keluarga arw4h.Al-Fatihah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : BHarian / mediaviral