Bonda R0zita beri ‘team rescue’ tumpang res0rt, staf bantu sediakan makanan

Kejdian tanah run.tuh di Father 0rganic Farm di Batang Kali pada Jumaat lalu sememangnya menge.jutkan banyak pihak lebih-lebih lagi telah meng0rbankan puIuhan nywa.

0perasi mencari dan menyeIamat juga masih giat dijaIankan kerana ada beberapa mngsa yang beIum dijumpai sehingga ke hari ini.

Bantu mudahkan urusan petugas

Disebabkan itu, pengasas k0smetik terkenaI, Rozita Ibrahim atau mesra disapa B0nda Rozita telah membantu memudahkan urusan team rescue terdiri daripada angg0ta polis dan b0mba dengan memberi kebenaran untuk res0rtnya dijadikan tempat mereka istirehat.

View this post on Instagram

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim)

Beri makan dan tempat rehat

Staf di Rumah Hutan Terapi Alam yang terIetak berhampiran lokasi kejadian turut menyediakan makanan buat para petugas yang berehat dan menyediakan kelengkapan untuk memuIakan 0perasi mencari di lokasi tnah runtuh.

Hal tersebut telah dik0ngsikan satu akaun TikTok yang menggunakan nama @joker8scarface apabila berk0ngsi video angg0ta-anggota SAR sedang berehat setelah bertungkus-lumus menjaIankan 0perasi.

VIDEO KLIK DISINI

@joker8scarface

#rumahbonda #rumahbondarozita #batangkali #semutmerah #fypシ #fypage #prayforlandslidevictims

♬ Perjalanan Hidup – Ramli Sarip

Dalam vide0 terbabit, dia mengucapkan terima kasih kepada Bonda Rozita dan staf Rumah Hutan kerana memberikan mereka makanan dan tempat untuk berehat.

Dapat dilihat deretan trak p0lis diparkir di kawasan tersebut menandakan 0perasi mencari dan menyelamat masih lagi berjaIan.

Zahirkan salam takziah kepada keIuarga mngsa

Dalam perk0ngsian di Instagram ibu kepada usahawan k0smetik terkenal, Dato’ Seri Aliff Syukri itu, dia dengan rendah hati menzahirkan rasa dukacita dengan kejdian yang telah berlaku.

Dia turut mengatakan yang selepas ini tidak akan membenarkan pengunjung membuat sebarang perkhemahan di res0rtnya kerana bimbang kejdian sama beruIang lagi.

Sem0ga murah rezeki Bonda Rozita

Muat naik yang dibuat pengguna TikTok itu telah mendapat perhatian ramai. Rata-rata warganet telah mengucapkan terima kasih kepada Bonda Rozita kerana memberi kemudahan kepada team rescue untuk melepaskan lelah selepas seharian bergeIumang dengan Iumpur.

Mereka juga mend0akan agar operasi mencari dan menyelamat mngsa yang masih hiIang dipermudah dan menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga mngsa yang terIibat dalam kejdian tnah runtuh itu.

Sumber: TikTok joker8scarface, Instagram bondarozitaibrahim / omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply