“Cukuplαh Tempαt Bersih Dαn SeIesα..” – W4d Hspitαl Kerαjααn Dipenuhi Tikus Undαng Kritikαn Netizen

SemaIam tuIar di media s0sial Twitter apabila se0rang wanita berk0ngsikan mengenai keadaan di sebuah h0spital kerajaan yang tidak dipastikan l0kasinya dipenuhi tikus liar di w4d.

Vide0 TikTok yang dimuatnaik semula ke Twitter itu difahamkan terjadi kepada kakak wanita itu di mana anaknya telah dit4han di hspital tersebut kerana C0VlD-19.

Namun, apa yang menye.dihkan apabila terdapat tikus-tikus berkeIiaran di daIam w4d sehingga menimbuIkan ket4kutan kepada pes4kit sehinggakan ada yang menje.rit-je.rit kerana tr4uma.

Pes4kit sampai menje.rit-je.rit sebab t4kut tikus siap panjat-panjat lagi. Rep0rt dekat nurse untuk bagitau man4gement mengenai hal itu tapi tiada tind4kan juga.

Menjengah ke ruangan k0men, ramai yang terkejvt melihatkan keadaan itu dan berharap pihak pengurusan hspital berkenaan dapat mengambil tind4kan sewajarnya dalam menangani masalah tersebut.

Hospital kerajaan tak perlu pun siap ada airc0nd dan mew4h. Cukuplah tempat yang bersih dan seIesa. Yang penting kebersihan nomb0r satu.

Namun ada juga yang berpendapat bahawa masyarakat sepatutnya bersyukur kerana masih ada tempat untuk mendapatkan raw4tan ketika s4kit dan tidak perlu ‘meng4da-ng4da’ serta berharap akan Iayanan kelas pertama kerana hspital kerajaan menaw4rkan perubatan percuma denga harga yang rendah.

“Nama pun h0spital kerajaan. Apa yang kau bajet nak macam hspital swasta ke? Bayar pun murah berbaIoi lah. Janji budak tu sihat sudah.” k0men se0rang warga maya.

SUMBER : Twitter / beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini