“D0αkαn Anαk Sαyα Cepαt Sembuh”. Itu Sαhαjα Permintααn Sαyα.

KULIM – “D0akan anak saya cepat sembuh,” Itu permintaan N0orazlinawati Hashim, 39 tahun, ibu kepada bayi bervsia 6 bulan Nur Shafiyyah Hajatul Razli menghid4p Di4betic Embry0pathy yang menyebabkan keabn0rmalan pada ot4k, sistem g4strik serta tuIang, jantvng dan saIuran renal.

Menurut Noorazlinawati, bayinya itu terpksa dikejarkan ke Hspital Kulim dan sekarang sudah 9 hari menerima rwatan kerana mengaIami munt4h darah semasa berada di rumah.

“Ketika dimasukkan ke hspital, perut anak menjadi kembvng manakala kakinya pula bengk4k namun kini sudah ber4nsur pulih selepas menerima rwatan.

“D0ktor memberitahu ia berlaku disebabkan ker0sakan hati serta organ dalaman yang mungkin aklbat penggunaan saIuran terIalu lama untuk membantunya membuang air kecil,” katanya.

Menurutnya, dia amat berharap d0a daripada 0rang ramai supaya anaknya cepat sembuh dan kembali ceria walaupun tahu anaknya itu dilahirkan tak n0rmal seperti insan yang lain.

“Walaupun keadaan anak saya ini tak n0rmal seperti bayi yang lain, namun saya dan suami tetap menjaganya dengan penuh kasih sayang kerana ia adaIah anugerah daripada tuhan.

“Kami menerima dan anggap ini sebagai sebahagian daripada ujlan yang diberikan Allah SWT untuk melihat sejauh mana kes4baran menjaga anak istimewa ini.” katanya.

Menurutnya, walaupun pada awal keIahiran d0ktor menjangkakan yang bayi mereka itu boleh meningg4I dunia bila-bila masa namun dia bersyukur kerana sehingga sekarang Nur Shafiyyah masih berny4wa.

“Saya mengucapkan terima kasih kepada 0rang ramai dan pihak yang banyak membantu kami sekeluarga sebelum ini sama ada berbentuk wang atau bar4ngan serta d0a daripada anda semua yang memang tidak terbaIas,” katanya.

Menurutnya, dia juga bersyukur dan berterima kasih kepada d0ktor serta jurvrawat yang sangat mengambil ber4t ketika merwat anaknya itu.

Harian Metro pada 7 Disember lalu melap0rkan pende ritaan yang terpksa ditanggung se0rang bayi perempuan c0mel yang menghid4p pelbagai k0mplikasi peny4kit biarpun usianya ketika itu baru menjangk4u 4 bulan.

Bayi berkenaan turut menerima ujian ber4t apabila dikesan mengaIami mas4lah lebihan cecair dalam 0tak serta kec4.catan pada telinga dan kaki.

Dalam usia belum mengenaI erti kehidupan, Nur Shafiyyah hanya mampu mere ngek serta menangis setiap kali Iapar atau men4han kes4ki tan.

ANTARA KOMEN-KOMEN

Sama-sama kita semua d0akan Nur Shafiyyah Cepat Sembuh.

Sumber HM / metroarticles.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini