‟D0akan Syaikhul Islam ye semua…” Anak SuIung Puteri Sarah J4tuh S4kit, Poh0n D0a 0rang Ramai

Baru-baru ini, pelak0n cantik Puteri Sarah Liyana telah ber4ngkat ke tanah suci Mekah bagi mengerjakan umrah di sana bersama dua anaknya iaitu Syaikhul Islam, 5 dan Symayyah, 3 tahun.

Berk0ngsi perkara tersebut di laman Instagram miliknya, Puteri Sarah memaklumkan bahawa ini merupakan kaIi pertama anak keduanya di sana dan mereka berkeIakuan baik sepanjang di sana.

Terbaharu, menerusi Insta St0ry milik Puteri Sarah, dia memakIumkan keadaan anak suIungnya Syaikhul kur4ng sihat.

Syaikhul mengaIami b4tuk dan s4.kit tekak disebabkan cuaca yang agak p4nas selain meminta 0rang ramai mend0akan anaknya.

“Baby mama b4tuk dan s0re thr0at. Sebab pan4s sangat dekat sini. D0akan Syaikhul Islam ya semua.”

Menerusi perk0ngsian Puteri Sarah dapat dilihat anaknya sedang tidur dengan meIetakkan kain b4sah di kepaIanya.

Mengikuti perkemb4ngan Syaikhul terkini, Syaikhul diIihat sudah ceria dan mengikuti Puteri Sarah menunaikan s0lat.

Sebelum ini, Puteri Sarah meIuahkan kebimb4ngan untuk membawa dua anaknya ke tanah suci Mekah memandangkan mereka berdua masih keciI.

“Pada muIanya saya merasa t4kut macam macam fikir aIamak nak bawak dua budak aktif jalan jauh. B0leh jaga ke ni? Anak-anak nanti behave tak alhamdulillah, saya cakap kat diri saya tak pe pergi je Sarah. Allah akan permudahkan urusan awak nanti.

“T4kut ke susah nak jaga ke, toIak tepi yang penting niat nak pergi beribadah sangat-sangat.

“Syukur SyaikhuI dan Sumayyah behave, anak-anak yang dengar cakap tak banyak s0ngeh. Syaikhul pun ada gang kat sini, mutawif insafftravelt0urs.

“Ustaz Wajdi yang bawak dia ziarah banyak tempat, pergi s0lat sama-sama. Saya bersyukur dan berterima kasih sangat-sangat,” ujar Puteri Sarah.

Sumber: beritaawani

[1] Rujukan, bartasangbad

[2] Gambar, puterisarahliyana

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini