Dapat berit4 ibu ‘p3rgi’ Akib4t C0VID-19, anak campak ph0ne meraung panggil ‘Mak!’

Kehil4ngan insan tersayang aklbat C0VID-19 boleh menyebabkan tek4nan dan travma kepada mereka yang ditingg4lkan.

Tambahan lagi apabila ahli keluarga tidak dapat ‘mengiringi’ mahupun menatap wajah mereka buat kali yang terakhlr. Selain itu, ramai juga yang berasa kesal dan sedih kerana tidak dapat menemani insan tersayang saat bertarung dengan virus tersebut.

Begitulah peritnya yang dilalui oleh lelaki ini sewaktu menerima perkhabaran ibunya telah mningg4l dunla aklbat C0VID-19.

Difahamkan lagi, ibunya di$ahkan p0sitif C0VID-19 dan setiap ahli keluarga tidak dibenarkan untuk melawat mahupun berjumpa pes4kit walaupun sekali.

Terima ‘p4nggilan’ berita dvka

Menerusi sebuah vide0 yang dik0ngsi oleh fhairulfizzy13 di aplikasi TikTok, kelihatan lelaki itu sedang duduk di tangga rumah sambil bercakap di telef0n.

Video Terima ‘p4nggilan’ berita dvka

@fhairulfizzy13

apabila seseorang pesakit covid 19 meninggal dunia tiada sentuhan kali terakhir yg dibenarkan,tidak dapat mencium dahi buat kali terakhir,xdpat peluk

♬ bunyi asal – So7ea💕 – Sofea

Namun siapa s4ngka, rupanya panggilan itu menyampaikan berita dvka memaklumkan bahawa ibunya telah meningg4l dunla kerana C0VID-19.

Campak ph0ne dan meraung

Disebabkan terlalu terkejvt dan s3dih mendengar perkh4baran itu, lelaki itu terus menangls dan mencampakkan telef0nnya sebelum meraung memanggil ibunya, ‘Makkkkk!’, buat beberapa kali.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen turut meluahkan rasa seb4k tatkala menyaksikan vide0 berkenaan. Malah, ramai yang berk0ngsi pengalaman sama terp4ksa mengh4dapi kes3dihan kehil4ngan insan tersayang aklbat C0VID-19.

Kehil4ngan d0a se0rang ibu kita bukan siapa2 lagi

Menangls sampai bengkak mata

K0ngsi pengalaman sama

Baru rasa macam ni, mak meningg4l sebab C0VID-19

Hil4ng mak ayah tiada ganti

Mari sedekahkan al-Fatihah buat semua pes4kit yang telah ‘p3rgi’ meningg4lkan kita kerana C0VID-19…

Sumber: TikTok @fhairulfizzy13 / ohmymedia.cc

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.