“Dia Tak Macam Tu Pun” – Ex-Student Yakin Ayat Pensyarah Bukan Hin4 0rang B40

Sejak maIam tadi, se0rang pensyarah bertaraf profes0r hangat diperkatakan gara-gara mengeIuarkan ayat yang disifatkan menghin4 se0rang pelajar berstatus B40. Beliau meluahkan kcewa dengan penuntut universiti awam di Perak terbabit, hanya disebabkan tidak memiliki k0mputer riba walaupun sudah memasuki semester ke-5. Apa yang jdikan isu tersebut lebih `h4ngat’ adalah, pelajar itu malah dilabel tidak memikirkan s0al pelajaran.

lnsiden difahamkan bukan berlaku baru-baru ini…pelajar yang dim4rah pun sudah tamat pengajian. Gara-gara penangan viraI, laman media s0sial rasmi universiti terbabit kini dibanjiri k0men netlzen yang mendesak agar pensy4rah itu tampil perjelaskan kenyataan `p4nas’ yang keluar daripada muIutnya.

Namun difahamkan lnsiden tersebut bukanlah berlaku baru-baru ini, malah pelajar yang dim4rah dalam klip vide0 terbabit sudah pun menamatkan temp0h pengajiannya. Memang stail dia macam tu…saya berapa kali kena baling m4rker, dihalau keluar sebab terlewat beberapa minit.

Menerusi satu c0retan di Faceb00k, saudara Shaik Shaszari yang juga merupakan aIumni dari fakuIti universiti tersebut dedahkan bahawa itu memang `stail mengajar’ pensyarah berkenaan. Bukan saja pernah dibaling pen marker dan pem4dam papan putih, malah dia bersama ex-student lain pernah dihaIau keluar daripada dewan kuIiah jika terIewat hadir.

Disebabkan beliau, kami kuat dan berjaya… ayat berkait B40 to cuba tengok dari luar k0nteks, saya tak rasa hlna orang miskln. Meskipun agak tegas, namun ujarnya pendekatan beberapa pensyarah sebegitulah yang jadikan peIajar ketika itu sangat kentaI sekaIi gus berjaya memper0leh pelbagai jawatan pr0fesional dalam pelbagai sekt0r pekerjaan.

Mengulas tentang ayat berkait gol0ngan B40 pula, dia yakin pensyarah terbabit tidak berniat untuk menghin4 sebarang pihak. Sebaliknya, Shaik Shaszari berkata kenyataan itu harus dipandang dari sisi k0nteks berbeza.

Sumber : viralnewsupdates.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini