Elizαbeth Tαn Sedαng Belαjαr S0lαt Buαt Rαmαi Tertαnyα. Bilα Ditαnyα Kenαpα, Ini Jαwαpαn Beliαu

Setelah baru-baru ini menjalani patch kas4r dalam kehidupan pribadinya akib4t pemecat4n telah memberi inspirasi kepada penyanyi Elizabeth Tan untuk memulakan perjalanan r0hani untuk menjadi lebih baik dirinya sebagai seorang 1ndividu.

Penyanyi Knock-Knock mendedahkan bahawa dia sedang beIajar tentang pelbagai agama, termasuk Islam.

” Saya telah membaca dan men0nton banyak vide0 melalui YouTube. Terdapat saIuran yang saya t0nton di mana kandungan hanya terhad kepada satu agama sahaja.

“Dari sana saya cuba mengembangkan pemahaman yang lebih dalam mengenai pelbagai agama,” kata penyanyi dan pelakon berusia 24 tahun itu.

” Walau bagaimanapun, anda perlu dan apabila saya memilih untuk memeIuk agama tertentu, saya akan meIakukannya dengan kehendak saya sendiri.

“Saya mahu memahami agama secara keseIuruhannya,” katanya dalam lap0ran berita baru-baru ini.

Elizabeth Tan atau lebih dikenali sebagai Lizzy yang kini memberi tumpuan lebih kepada lak0nannya,

Jika sebelum ini tuIar kisah Lizzy bertudung litup dalam lak0nan terbaru beliau bersama Syafiq Kyle, kini vide0 beliau sedang bers0lat telah menjadi bualan net1zen.

Walaupun ianya sekadar dalam lak0nan, malah terdapat segelintir netizen yang berharap Lizzy akan memeluk Islam suatu hari nanti.

Jom baca apa k0men netizen pula;

1) doa yang baik2 jela .. mana tau lepas drama ni dia lebih tertarik untuk mengenali islam .. its one of cara allah bg hidayah buat dia

3) Salam…Dakwah tu luas….dimana mana dan bila bila…pelbagai cara boleh kita buat mengikut pendekatan yang kita rasa…yang penting mesti beserta niat ikhlas kerana Allah utk berdakwah

3) Mcm dah takde pelakon islam nk berlakon watak mcm tu mmg kne bwuduk dlu sblom sjud syukur..tu ape yg sy thu la..waallualam. Moga diberi hidayah olehNya. Aamiin..

4) Agreed with you..apa salahnya kita bersangka baik..sebenarnya doakan adalah yg terbaik..manalah tahu bila dia belajar walaupun utk berlakon,hati dia tiba2 terbuka utk mendalami

Islam..what comes to your heart the moment you see this? A good hearted person will straight away feel in his/her heart “semoga Allah bukakan pintu hati dia mendalami Islam.”

Selalunya dgn bersujud,one feels something esp the connection with our Creator regardless if he/she is a Muslim or not..say and doa for good things or say nothing at all..

the good is from Allah The Almighty the bad is surely from me..may Allah bless us all

Elizabeth Tan 4kui Sedang Belajar Pelbagai Agama, Termasuk Islam
Gara-gara pernah membuat pengakuan mengalami depres.1 mel4mp4u hingga pernah membayangkan untuk menam4tka.n riw4yatnya kerana meng4nggap hidup sudah ti4da makna atas

pelbagai mas4l4h yang berl4ku sepanjang hidup, penyanyi lagu Knock Knock, Elizabeth Tan mengakui sudah mulai bangkit dari kemurungan lalu.

Baginya, apa yang berlaku sepanjang beberapa tempoh kebelakangan ini adalah sesuatu yang mendewasakan dari pelbagai sisi termasuk di dalam kehidupan cintanya.

Elizabeth atau lebih mesra disapa Lizzy ini ditemui MH ketika rakaman program YouTube The Stage Media Hiburan baru-baru ini.

Tambahnya lagi, pengalaman lalu banyak mengajar dan kini, dia lebih selesa untuk menikmati kehidupan dengan lebih positif dengan cuba untuk belajar seterusnya mendalami pelbagai agama termasuk Islam.

“Saya pasti, kita semua mempunyai pandangan dan pendirian sendiri terhadap sesuatu perkara. Tapi ini adalah kehidupan saya dan biarlah saya pilih kehidupan sendiri.

Meski saya dibesarkan keluarga, tetapi saya ni jenis yang tanya banyak soalan mengenai kehidupan pada mereka,” kongsi Lizzy jujur.

Bagaimanapun, jelas Lizzy, dia tidak hanya cuba untuk belajar mengenai Islam semata-mata, tetapi agama serta kepercayaan lain juga.

“Saya banyak baca buku dan tonton video menerusi YouTube. Ada satu saluran yang mana saya tonton dan kandungannya tidak hanya terhad kepada suatu agama sahaja.

Jadi dari situlah saya cuba fahami sedikit demi sedikit. Rasai ingin tahu begitu tebal,” katanya yang tidak menol4k perg4ul4nnya bersama rakan-rakan

berbangsa Melayu mendorong kepada minat untuk mendalami agama Islam secara serius selain pengalaman lalu yang banyak memotivasikan diri.

“Bagi saya, kalaulah saya bakal anut mana-mana agama sekali pun, biarlah saya anutinya dengan ikhlas. Bukan hanya terikut-ikut.

Lebih baik saya fahaminya secara menyeluruh,” kongsi Lizzy yang bakal muncul menerusi filem indie bersama Kamal Adli berjudul Escape tahun hadapan.

Sumber : beautifulnara via Khabar24Media / kakicincau

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini