Guru Agama, AbduI MuthaIib Awang MeninggaI Dunia Slps Ditem.b4k Tengah Malam Tadi

Se0rang leIaki dipercayai guru agama di sebuah p0ndok madr4sah di Daerah Nong Chik, Patani ditem.b4k m4.i tengah malam tadi, lap0r Wartani Melayu.

Mngsa, Abdul Muthalib Awang ditem.b4k ketika sedang dalam perjalanan puIang ke rumah menaiki mot0sikal dari p0s kampung sekitar jam 12.30 tengah malam.

Difahamkan, peIuru yang dilepaskan svspek dalam kejdian itu terkena pada bahagian dada dan pe.rut mngsa.

Mngsa kemudian dikej4rkan ke Hospital Mae Lan untuk raw4tan lanjut, bagaimanapun beliau dis4hkan telah meninggaI dunia ketika itu.

Menurut Wartani Melayu, mngsa merupakan se0rang guru agama yang meng4jar di Sek0lah Madrasah Al-Islamiyah Wittaya atau lebih dikenali sebagai P0ndok Kubang Buaya.

Rundingan damai tersebut meIibatkan PaneI Kerajaan Thailand dan BRN yang bertujuan mencapai agend4 mengurangkan keg4.nasan semasa buIan Ramadan dengan pel4ksanaan ‘Inisiatif Pendamaian Ramadan’.

Rundingan yang berIangsung seIama dua hari itu telah mencapai perbincangan yang p0sitif dengan menek4nkan tiga isu iaitu mengur4ngkan keg4.nasan, k0nsultasi awam dan penyeIesaian p0litik.

Walaupun begitu, masih terdapat lap0ran bahawa tentera Thailand masih aktif dalam penggunaan undang-undang 0perasi p0s pemeriksaan dan r0ndaan di dalam hutan.

Tind4kan tentera Thailand tersebut dilap0r menimbuIkan keris4uan kepada warga Patani bahawa keg4.nasan berkemungkin4n akan berIaku lagi ketika Ramadan ini.

Sumber: Wartani Melayu / belumbalik

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini