Hanya hidvp sej4m, bapa reda anak jadi k0rban termuda aklbat C0vid-19

Hanya sempat sejam melihat dunla, se0rang bayi perempuan meningg4l dunla aklbat C0vid-19 selepas dilahirkan di Hspital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, pada Jumaat.

Menurut lap0ran Sinar Harian, ibu mangsa Nur Fazwatina Md Haruji melahirkan bayi berusia 24 minggu itu ketika temp0h kuarantin berikutan p0sitif C0vid-19.

Bapa m4ngsa, Nur Firdaus Abd Rahim berkata, anaknya Nur Firdina Anggun dipercayai antara k0rban termuda sejak pand3mik tersebut melanda negara.

“Sebagai se0rang angg0ta kereta per0nda polis (MPV) saya selalu selesaikan masalah r4kyat, kita tengok kej4dian seperti ini berlaku hari-hari di depan mata.
“Apabila kena pada diri sendiri baharu kita tahu perasaan sebenar m4ngsa. Tidak kira kita p0lis atau d0ktor sekali pun C0vid-19 ini tidak mengenal m4ngsa,” kata bapa berusia 30 tahun itu.

Sedehkan al-Fatihah buat anak syurga kami

Menerusi p0sting vide0 di laman Facebook, Firdaus reda dengan pem3rgian tersebut selain bersyukur diberi kes3mpatan bagi melihat pr0ses pengebumi4n jena4zah anak bongsunya itu yang diuruskan oleh sukarelawan Unit Khas Van Jen4zah di Tanah Perkuburan Selat Klang.

“Syukur… dapat teman Anggun walaup0n sekejap.. p3rgilah dengan senyuman. Anakku, babah mama abang kakak semua takkan pernah lupakan Anggun,” luahnya.

Difahamkan, isterinya yang berusia 31 tahun masih dirawat HTAR manakala lima anak mereka menjalani pr0ses kuarantin di rumah.

Sumber: Sinar Harian (Mohd Azlim Zainury) , Facebook Firdaus Rahim dan Finana / omm