Ibu Bαru Lαhirkan Anαk Ketigα, Rαyu Bαntuan Makanαn Berαs Dan Susu Anak, Tapi Diᴋᴇᴄᴀᴍ

Ibu ini Baru Lahirkan Anak Ketiga, Rayu Bantuan Makanan Beras Dan Susu Anak Akib4t tekanan hidup, Tapi Diᴋᴇᴄᴀᴍ.

Se0rang ibu yang selamat melahirkan anak ketiga, rayu bantuan makanan seperti beras dan susu anak akib4t tekanan hidup.

Beliau ialah Puan R0sidah Binti Abdullah (22 tahun) merupakan ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil hidup dalam keadaan serba kekurangan. Suaminya Bensar Bin Sabri (24 tahun) difahamkan tidak bekerja akib4t pandem1k c0v-19.

Berikut adalah p0sting yang penulis jumpa dalam fb :

“Assalamualaikum semua saya disini minta bantuan seiklhas Hati sedikit beras dan susu anak saya. aku baru saja bersalin 3 minggu lalu anak ketiga. saya minta kepada siapa siapa yg sudi membantu demi anak kami terpaksa buang.

“ᴍᴀʟᴜ Kerana anak-anak sebab suami aku belum ada kerja sampai sekarang 3bulan lebih sudah kehilngan kerja, ada sesiapa yang dapat membantu?”

Setelah penulis ini membuat p0sting di group fb, ada pula netizen mempers0alkan ibu yang memerlukan bantuan ini. Ini antara k0men netizen:

“Kawal ᴋᴇʜᴀᴍɪʟᴀɴ… jgn pula hujung tahun bunting lagi. Apa guna balik2 beranak klu tdk dapat kasi cukup belanja.”

“sdh nama nya kita manusia kan.. mampu merancang tpi tuhan yg tentukan.. drpd kau ckp bgitu bgus kau d0akan utk d0rg atau bantu d0rg.. buknnya kau muncul2 cuba mngatur life 0rg lain”

“jangan ᴀɴ.ɢᴋᴜʜ ᴅᴀɴ ʀɪ4ᴋ dgn khidupan yg senang.smpai2 x mempedulikn prasaan 0rg.mcm pandai sgt rancang tu kehidupan,klu tiba masanya dug4an dlm hidup susah jg ba jdi dia.

“mereka minta bantuan sja ni isu dia ni, bkn minta di ᴋᴇᴄᴀᴍ. sepatutnya klu mampu bantu, bantu sajalah siapa2 yg mau bantu.”

“buka drng meminta utk di ᴋᴇᴄᴀᴍ.terbaca saja ni p0s sa fham sdh apa yg perlu d lakukan,just bg bntuan klu klu ada dn bg d0a yg baik2.”

“tp ada pula yg pintar sgt2..smpai ke isu merancang la,itulah,inilah..lari dr tajuk sdh tu kata2.sabahan kan terkenal dgn sifat perhatin,keharm0nian..jd tunjukkanlah keprihatinan tu”

“Ada yang mengatakan ini adalah ꜱᴄ4ᴍᴍᴇʀ?..utk kepastian b0leh menghubungi nombor telefon dibawah..”

Hasil temuramah dengan Puan Rosidah, penulis sempat mendapatkan beberapa maklumat beliau bagi memudahkan urusan anda yang ingin menyalurkan bantuan kepada keluarga ini. Untuk kepastian boleh menghubungi nombor telefon yang tertera dibawah..

Maklumat yang diberikan adalah seperti berikut :

Fon/whatsapp : 0196265874

Alamat : Fudo Surimi Sdn Bhd sedz07 jalan bomba batu 3, Sandakan,Sabah

Jenis Bantuan Diperlukan : Bekalan makanan dan susu anak sahaja

sumber: fb/ buletin3 / CM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini