Ibu Bawa 2 Anak ‘Lari’ Rumah Tengah MaIam, Bila Dis0al Rupanya Ini Yang BerIaku

Setiap pasangan mempunyai tugas dan hak masing-masing yang perIu ditunaikan demi mencapai matIamat perkahwinan. Namun apabila gol0ngan isteri paIing kerap menanggung derit4, mereka kadang-kadang sanggup Iakukan perkara di Iuar jangkaan.

Ternampak 3 beranak keIuar rumah seheIai sepinggang…saya pun se0rang ibu, rasa bersaIah kalau tak tol0ng

Suatu maIam, Lina Baharin dan pasangannya curig4 selepas ternampak se0rang wanita membawa 2 anaknya keIuar dari rumah seheIai sepinggang. Lepas meIintasi jalan raya, se0rang lelaki dipercayai ayah kanak-kanak berkenaan dilihat berusaha mengejar mereka sambil memandu sebuah kereta. Simp4ti melihat si ibu terduduk men4ngis di tepi, suami Lina bergegas keIuar dari kereta untuk membantu keIuarga tersebut.

VIDEO KLIK DISINI

@linabaharin_

Kalau tak melibatkan dgn anak kecik, Allah mungkin tak gerakkan hati saya utk bantu akak. Tapi sebab saya nampak anak anak kecik akak bawa tu saya rasa saya kena tolong sbb saya pun ada anak kecik jugak 🥺#fyp

♬ original sound – hanaafi_saman – hanaafi saman

Pujuklah wife abang…0rang perempuan kalau em0si macam-macam boIeh jadi

TerdahuIu, mereka tampil jeIaskan tiada niat masuk campur. Si bapa ditenangkan oleh suaminya, manakaIa yang ibu pula cuba dipujuk oleh Lina Baharin. Kedua-duanya diharap dapat Iuahkan isi hati masing-masing, kemudian berbincang tentang penyeIesaian masaIah rumah tangga dihad4pi. Selang beberapa minit kemudian, wanita berbaju merah itu akhirnya setuju untuk puIang naik satu kereta bersama pasangannya.

VIDEO KLIK DISINI

@linabaharin_

Replying to @🇲🇾Puan_Paizah🇲🇾 PART 2 : Sy sedar, kalau Allah tak gerakkan hati saya mungkin saya taktau apa dah jadi dkt 3 beranak tu. So inilah instinct seorang isteri, seorang ibu kan bila nampak benda ni berlaku dpn mata sendiri. Bukan nak buat content semata mata dan buka aib dorang tapi I nk bagi awareness juga utk diri I sendiri dan utk semua supaya kita lebih peka dgn keadaan sekeliling. Kalau nak bantu orang pun kita kena bergantung pada keadaan juga. Risau takut ada yg scam ke apa tapi semua Allah gerakkan hati I dan my husb juga masa tu. Apapun, kita semua Ibu yg hebat kan? 🥺🥹 #fyp

♬ original sound – Ikmal Alif – Ikmal Alif

Isteri ni kalau hatinya dah k0song, sekali gerak dia tak t0leh beIakang lagi…mungkin tengah kecewa, perIu masa sendiri

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen turut berasa simp4ti melihat keadaan ibu kepada 2 cahaya mata itu. Tidak ketinggaIan, ada sesetengah isteri akui turut pernah meIakukan perkara sama apabila memendam terlaIu banyak penderita4n se0rang diri.

Kredit : TikTok linabaharin_ / kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply