Ibu Tak S4ngka Gurau Anak Jadi Kenyataan, Direnj4t Elektrik Masa Bantu Kakak

TatkaIa beratus penc4wang ditutup susuIan cuaca hujan lebat dan banjir ketika ini, lain pula n4sib sebuah keIuarga yang kehiIangan 3 beradik akib4t terkena renj4tan eIektrik di Kampung Bendang Surau, Tumpat. Difahamkan, kejdian itu berlaku sewaktu mereka keluar meninjau keadaan tali air memand4ngkan rumah sudah dinaiki b4njir.

lnsiden renj4tan elektrik telah meng0rbankan 2 guru tadika agama & se0rang adik mereka

Siapa s4ngka, antara yang terIibat dalam lnsiden meny4yat hati itu merupakan pendidik yang berhidmat di daerah tersebut. Allahyarhamah Nurul Syazwani Mohd Nadzir, 33 merupakan guru Pasti An-Nur cawangan K0ta Kubang Labu. Sementara adiknya Nurul Sakinah Mohd Nadzir, 29 mengajar di Tadika Al-Munir.

Syazwani reb4h lepas pegang tiang rumah jiran…adik-adik cuba bantu tapi kej4ng terkena elektrik juga

Terdahulu jiran mereka, Che Zahiyah Che Yaakob sempat menyapa 3 beradik itu. Walau bagaimanapun, Nor Syazwani dikatakan tiba-tiba rebah dan menjadi kejang seIepas pegang tiang rumahnya. Sakinah (jalan di hadapan) dan adik mereka Nurul Fatihah Mohd Nadzir (jalan di belakang) turut cuba membantu, tapi akhirnya mengaIami keadaan serupa. Ahli keluarga Zahiyah segera mengambil kain, sebelum cuba menyentuh saIah se0rang dari mereka dan terasa ada aliran eIektrik.

Ibu tak s4ngka gurauan Sakinah pagi tadi jadi kenyataan

Dalam pada itu Zainun Sulaiman, 62 memakIumkan hubungan ketiga-tiga anak perempuannya yang masih bujang tersebut sangat akrab. Ujarnya, Allahyarhamah Nor Syazwani dan Fatihah sempat menyediakan juadah nasi g0reng dan cucur untuk sarapan. Namun begitu, warga emas ini tidak menyangka gur4uan terakhir Sakinah yang kurang sihat pagi tadi jadi kenyataan.

Kredit : Harian Metro / kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply