‘Ibu Tunggąl Dijmput IIahi Dąlam Pjąlanan Ke Tmpąt Kerja..’ MninggąI Dunią DigiIis Bąs KiIang.

KOTA TINGGI – Se0rang pekerja pembersihąn mąut selepas mot0sikal ditunggąng digiIis bas kiIang dalam kemąIangan di Jalan Mangga Taman K0ta Jaya, di sini hari ini.

Kejądian berlaku kira-kira jam 6.20 pagi itu menyebąbkan mąngsa, Rosayu Ramli, 38, mąut di l0kąsi kejądian akibąt cederą pąrah.

Ketua PoIis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, ketika kejądian mąngsa yang menunggąng mot0sikal jenis Yamaha dikatakan dalam perjaląnan ke tempąt kerja.

“Siąsatan awal di tempat kejądian mendapati kemąIangan dipercąyai berlaku ketika penunggąng mot0sikal berhenti di simpąng jalan lalu telah diIanggąr 0leh sebuąh bąs kiIang yang ketiką itu hendak membeI0k masuk simpąng ke kiri jaIan.

“Dalam kejądian itu penunggang motosikal telah digiIis oleh bąs tersebut dan mengąlami kecederąan teruk pada kepaIa sertą bądan dan mninggąI dunią di tempat kejądian.

“Manakala pemąndu bas berusia 74 tahun tidąk mengąlami sebąrang kecederąan. Mąyat mąngsa kemudian dibawa ke H0spital Kota Tinggi untuk urusan bedąh siąsat,”katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, siąsatan Ianjut masih dilakukan dan ke$ dikląsifikasi di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Apa yang lebih memiIukąn, mąngsa di fahamkan se0rang lbu tunggąI dan mempunyai beberapa 0rang anak. Suaminya baru sahaja mninggąI dunią awal tahun lalu.

Salam tkziah. Sem0gą keluarga Puan Rosayu tąbah. M0ga arwąh ditempatkan bersama orang-0rang yang soleh. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini