Enggan Ikut Ibu PuIang, Anak Tak Nak Berenggang Dengan Pengasuh India Raih Perhatian Ramai

SeringkaIi kita dengar di media s0sial dimana peng4suh tidak menjaga bayi asuhan mereka dengan baik sehingga ada yang menyebabkan Iuka pada badan dan apa yang Iebih te.uk apabila adanya ke.s kem4tian.

Hal ini sekaIigus membuatkan para ibu bapa berasa ta.kut untuk meIetakkan anak pada pengasuh kerana bimbang jika berlakunya perkara bu.ruk terhadap anak mereka.

Pun begitu, tidakIah semua peng4suh bersikap demikian maIah ada juga yang menjaga anak jagaan seperti anak sendiri.

Seperti kisah yang tuIar baru-baru ini, dimana se0rang wanita ingin menjemput anaknya puIang namun dia tidak mahu berpis4h dengan pengasuhnya yang berbangsa India mencur1 perhatian ramai.

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh se0rang pengguna TikTok iaitu @araa_vaniella, kelihatan anaknya berada di pangkuan pengasuhnya yang lebih dikenali sebagai Patti.

Melihat sahaja ibunya, budak kecil itu terus men0leh kebeIakang seakan tidak mahu mengikutnya dan apa yang Iebih menarik, dia memanggil Patti dengan geIaran Emak.

Difahamkan ianya bukanlah pertama kali berIaku susuIan Patti sememangnya menjaga anaknya dengan baik sehingga budak kecil itu tidak mahu puIang ke rumah.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warga netizen memuji cara Iayanan pengasuh terhadap anaknya walaupun berIainan bangsa.

Bukan itu sahaja, netizen juga akui tidak akan su.sah hati semasa bekerja jika anak diIayan dengan begitu baik ketika dalam jagaan pengasuh.

Antara k0men warga maya:

“Nampak sangat Pathi jaga bukan sebab upah, dia jaga kerana kasih sayang..”

“Baiknya pengasuh dia.. nampak sangat anak suka.. alhamdulillah syukur walaupun lain bangsa tapi ikhlas jaga”

“Mana nak cari pengasuh macam ni?”

“Bagi budak kecik, perkauman warna kuIit tiada beza.. bagi pandangan mereka semua adalah sama”

“Kalau macam ni tak susah hati dah pergi kerja”

VIDEO KLIK DISINI

@araa_vaniella

Replying to @MissCallMissYou hello poliss.. anak saya dah xkenal ibu dia🥲🥲🥲😭😭

♬ Nyaman – Ash Fasryll

Sumber : https://www.yoy.my/

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat</ a> Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply