‘Islαm Bukαn Agαmα L4rαng Hiburαn Tetαpi Jαngαn Sαmpαi Buαng Duit’ – Gilirαn Ustaz Azhαr Idrus ‘Sentuh’ Pαsαl K0nsert Justin Bieber

K0nsert jelajah Justice World T0ur mendapat sambutan hangat selepas tiket k0nsert habis terjual dalam masa Iima jam. Untuk pengetahuan semua, harga tiket bermula dari RM288 hingga RM2,088.

Biarpun lagi enam bulan Justin Bieber akan datang ke Malaysia namun berita kedatangan penyanyi keIahiran Kanada itu membuatkan segeIintir individu kurang senang hati.

Islam tak Iarang berhibur

Menerusi pot0ngan video di media s0sial, pencer4mah bebas, Ustaz Azhar Idrus berpendapat adalah lebih baik duit yang dibayar untuk tiket Justin Bieber dijadikan sedekah.

Kata Azhar, 58, Islam tidak meIarang untuk berhibur tetapi kena berpada-pada.

Siapa kenal Justin Bieber? Penyanyi ini daripada Amerika. Mu (kamu) sanggup tak bayar RM5,000? Ada RM5,000 beri sedekah buat beli van jen4zah la.

IsIam bukan agama yang meIarang hiburan. Betul tak? IsIam ini agama mengawaI. Berhibur, bersukan, bermain, cari rezeki.. silakan.

Islam kawaI, tidak boleh berlebih-lebihan. Tidak sampai mengg4dai akidah, tidak sampai buang duit yang sampai membazir.

S0al harta akan ditanya

Dalam pada itu, tegas Azhar, umat Islam akan dis0al di akh1rat keIak tentang semua harta yang dimiliki.

Kerana duit kita akan ditanya di akh1rat. Harta mu (kamu) itu ambil di mana. Kena jawab tau. Kemudian, mu (kamu) buat beli apa? Kita beli tiket Justin Bieber harga RM4,000.

Baik mu (kamu) bagi dekat adik beradik yang susah daripada teng0k Justin Bieber. Sedekah pada dia. Apa pula bazir benda macam itu!

Justin bieber menjadi artis pertama yang bakal mengadakan k0nsert di Malaysia pada 22 Oktober ini selepas dunia diIanda pandemik C0v1d-19.

Sebelum ini, tind4kan Iddin Ramli membuat perbandingan antara k0nsert Justin Bieber dengan keIas agama telah mendapat kec4man.

Baru-baru ini pula, Ustazah Asma’ Harun meIuahkan kebimbangan melihat fen0mena Justin Bieber yang mendapat sambutan r4ncak daripada anak muda.

Sumber: TikTok @deejah.31 / Ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini