Isteri Dibαwα Nαik Mot0r Hαppy Teduh Dαri Hujαn, Tαk Sαngkα Dαpαt K0men Buruk

Pada zaman kini, ramai wanita yang cend3rung mencari lelaki berh4rta dan stabil 100% sebelum mendirikan rumah tangga. Pun begitu, sebenarnya masih ada isteri yang tuIus untuk bersusah-p4yah dari awal demi membina keIuarga bahagia bersama-sama kerana tidak semua 0rang mempunyai rezeki sama.

Dia peg4ng perut katanya b4yi gembira main hujan

Situasi yang dik0ngsikan oleh lelaki bernama Afiq Raffali ini pastinya pernah diaIami oleh kebanyakan pas4ngan di luar sana. 0leh kerana hujan turun dan jalan raya sedang Iicin, dia memberhentikan mot0sikal untuk berteduh selain risaukan isterinya yang sedang hamiI. Pun begitu, wanita berkenaan tampak gembira maIah bersel0roh bayi mereka suka bermain air hujan.

Kalau dah kahwin tu tak selaIunya di atas…Jangan cakap macam tu bang, tak baik

Namun tanpa didvga perk0ngsian berkenaan malah menerima resp0n bercampur-baur daripada netizen. MaIahan, ada pula individu tergamak meIemparkan stigma se0lah-olah lelaki yang tiada kereta tidak sepatutnya berkahwin. Tenang memberikan pandangan, Afiq lantas menye ntuh tentang dunia perkahwinan yang penuh dengan dvgaan dan bukanlah indah sepanjang masa.

Alhamdulillah aku jumpa dia…Aku ni tak sempurna…Banyak per4ngai aku buat

Berbalik kepada hubungan awal sejak zaman belajar, dia amat bersyukur kerana dianugerahkan isteri sebaik itu. Meskipun pernah dilanda 1001 macam dvgaan termasuklah kep4yahan membina hidup selepas kahwin, wanita tersebut masih lagi bertahan sehingga sekarang.

Kredit : TikTok afiqraffali / Kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini