Jurur𝚊w𝚊t Sar𝚊t H𝚊mil 7 Bulan Mningg𝚊I Duni𝚊 Dij𝚊ngkiti C0VlD-19 Dari PESAKlT

Saban hari, ke$ penularan wbak C0VlD-19 di negara kita semakin merisaukan. Para frontliners juga dilihat masih berusaha untuk mengurangkan rantaian C0VlD-19.

Bukan itu sahaja, mereka juga perlu menguruskan jumlah pes4kit yang baru yang baru tiba di pusat kuarntin dan juga di pusat perubatan.

Jururwat dijngkiti C0VlD-19 daripada pes4kit

Betapa besarnya peng0rbanan para petugas kesihatan yang perlu menghadapi ris1ko yang besar sehinggakan boleh mer4gut ny4wa mereka sendiri.

Lebih menyed1hkan lagi apabila seorang jururwat telah mninggaI dunia akibat C0VlD-19 selepas dijngkiti daripada saIah seorang pes4kit di h0spital.

Jururwat berkenaan dikenali sebagai Siti Aishah binti Mohd Zamri yang dikatakan sedang sarat mengndung tujuh bulan dan telah dijngkiti C0VlD-19 dari pes4kit di dalam wad.

Aishah dikatakan telah terIantar serta tdak sedarkan diri ketika dir4wat di unit rwatan rapi (lCU) di H0spital Labuan.

Ibu dan anak tdak dapat diseIamatkan

Namun, ajaUnya sudah tiba, dia telah kembaIi ke rahmatullah bersama-sama b4yi yang sedang dikndung pada pukul 10.45 pagi.

Staff nurse Siti Aishah binti Mohd Zamri telah kembali ke rahmahtullah bersama-sama b4yi dalam kandungannya pada pukul 10.45 pagi tadi di lCU H0spital Labuan.

Menerusi p0sting yang telah dimuat naik oleh suami Allahyrhamah di Faceb0ok, dia sempat meminta orang ramai agar mendoakan isterinya serta ank pertama mereka yang masih berada dalam kndungan diberi kesmbuhan.

Semoga Allah beri kesmbuhan kepada isteri saya dan juga baby kami dalam kndungan. Mohon doa daripada semua untuk isteri saya dan b4by kami.

Namun, pada ketika ini status berkenaan dibanjiri dengan upacan tkziah daripada warganet yang mengenali dirinya itu.

Kredit: OhBulan / imediaviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini