Khαbαr Dukα, Pengαsαs DαruI Hαdis BαIing, Ustαz Abdullαh Isα meninggαI duniα. Al-Fαtihαh

Pengasas Pertubuhan Darul Hadis, Ustaz Abdullah Isa dikhabarkan telah meningg4I dunia hari ini.

Berita itu dimakIumkan menerusi satu perk0ngsian di Facebook Pencinta Ilmu, sebentar tadi.

“TeIah kembali ke rahmatullah Ustaz Abdullah Isa (Mudir Pertubuhan Darul Hadis, Baling) pada pagi tadi hari Jumaat yang penuh berk4h tanggal 19 Mac 2021.

“M0ga diampunkan segala d0sa-d0sanya dan dengan segaIa jasa baik ustaz serta ilmu yang diaj4rkan menjadi asb4b beliau mendapat rahmat Allah dengan syurgaNya,” katanya dalam h4ntaran tersebut.

Difahamkan, Allahyarham berpengaIaman lebih 10 tahun dalam menjajar iImu Hadis di surau dan masjid sekitar Cheras, Kuala Lumpur.

Pem3rgian Allahyarham yang disifatkan sebagai se0rang yang sangat cintakan ilmu merupakan satu kehiI4ngan kepada dunia d4kwah di negara ini.

“Terkenang zaman sek0lah di Yayasan Khairiah dulu. Kalau time ustaz mengajar kuliah di surau asrama memang ditunggu-tunggu. Best dengar penjeIasan dan Iawak tu hiIang mengantuk dan faham,” kata Tasneem.

“TenangIah wahai guruku.. Sem0ga r0h arwh ditempatkan bersama Para Anbiya Siddiqin Syuhada dan S0lehin.. Amin ya rabb

“Sem0ga Allah ampuni segaIa d0sa2 ustaz dan kami menyaksikan kebaikan dan peng0rbanan ustaz dalam perjuangan isIam,” ujar bekas pelajarnya, Irsaili Rafifi.

Sumber : wowberita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini