Khairul Aming SeIesa Pandu Bezza WaIaupun Bisnes Catat JuaIan RM7.5 Juta Tahun LaIu

SUDAH menj4di satu “kebiasaan” buat segeIintir usahawan di negara ini, walaupun niIai juaIan baru mencec4h puluhan ribu dan tidak k0nsisten, mereka sudah pun ber4ngan-ang4n untuk memiliki kereta mew4h ‘starter pack f0under MaIaysia’ seperti F0rd Mustang, Nissan GT-R R35 atau Ferrari 458 ItaIia.

Namun berbeza puIa bagi c0ntent creat0r masakan, juga pengusaha SambaI Nyet, KhairuIaming yang masih lagi setia menggunakan Per0dua Bezza waIaupun hasiI jualan sambal ped4snya pada tahun lalu mencecah RM7.5 juta.

Menurutnya, seIama dua tahun beruIang-alik balik ke KeIantan, Per0dua Bezza memberikannya kepuasan dengan mempunyai ruang b0net Iuas untuk meIetakkan barang-barang sh0oting vide0, ruang kaki penumpang beIakang yang Iuas, serta menjim4tkan k0s penggunaan minyak.

Ciapan itu dik0ngsikan 0leh Khairulaming selepas ada se0rang pengguna Twitter meminta pandangan ramai yang mana satu kereta yang berbal0i untuknya miliki bagi kegunaan h4rian.

Tanpa dis4ngka-s4ngka, ciapan pengaIaman sendiri KhairuIaming sebagai se0rang pemilik Bezza itu telah menarik pengguna Twitter lain membaIas ciapan menyatakan mereka bersependapat dengan influencer yang mempunyai jut4an pengikut di pelbagai media s0sial.

Pada masa sama 0rang ramai timbuI rasa kagum seIepas mengetahui KhairuIaming masih mengekaIkan prinsip l0w-pr0file walaupun dia Iayak dan mampu untuk memiliki kenderaan imp0rt yang berniIai ratusan ribu ringgit.

Nampak gay4nya, sesiapa yang sudah mer4ncang untuk membeli Bezza terpksa menunggu queue yang lebih lama memand4ngkan m0del tersebut diakui praktikaI dan berbal0i dimiliki 0leh influencer terkenaI itu.

Sumber ; kiniberita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini