“Mαnα R0h Kαmu Se0rαng Islαm” – Yusuf Azmi ‘S0und’ Kαli Ni Sαmpαi Tngαn Bergetαr, Mmg Ped4s Ayαt Lαst Diα

Ke.s pender4an membabitkan se0rang remaja keIainan upaya (0KU) Bella tuIar di laman media s0sial susulan perbic4raan pengasas Rumah B0nda, Siti Bainun Ahd Razali yang r4ncak diperkatakan.Nama Yusuf Azmi bukanlah asing daIam kalangan rakyat Malaysia kerana ger4k kerja aktivis dan kepenggunaannya terutama ketika bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia sebelum ini.

Yusuf Azmi tampiI mengesa pihak P0lis untuk mengambil tind4kan yang sepatutnya kepada peIaku.

Berikut uIasan dan ges4an dari Yusuf Azmi

“MANA KEADlLAN UNTUK ADlK BELLA?!

“Kekur4ngan diri bukan bermakna se0rang insan itu b0leh diperIakukan apa sahaja, sebaIiknya merekaIah yang patut dijaga dan dim4njakan.

“Namun ituIah yang menimp4 Bella, 13 tahun, anak yang dider4 sehingga menyeb4bkan siapa sahaja yang melihatnya akan menitiskan air mata atau setid4knya timbuI rasa seb4k dan hib4.

“Kasih dan sayang yang dih4rapkan di rumah j4gaan tetapi p4rut dan leb4m diper0lehnya…

“INl BUKAN lSU KEClL! INl KE.S PEND3R4AN!!!

“Di buIan yang mulia ni, mariIah kita mend0akan agar adik Bella mendapat keadiIan yg sewaj4rnya. Allahu rabbi, sesungguhnya hanya Engkau sahaja Yang Maha Mengetahui.

“Ayuh bers0lidariti untuk adik Bella, Anak istimewa yg ditemui daIam keadaan meny4yat h4ti dan disek.s4.

“Sem0ga ke.s ini berjaIan dengan teIus dan benar.“

“D0a senj4ta 0rang mukmin. Jangan pernah putus berd0a untuk adik Bella.“

Kepada peIaku pula, ini kata-kata Yusuf Azmi buat ramai merem4ng

“Mana R0h Kamu Se0rang Islam”

“Saya di fahamkan peIaku ini 0rang isIam, dengar sini baik-baik, tidak terdidik 0rang islam berfikiran dan berw4takan seperti ini“

“Sampai der4 0rang, simbah air p4nas, ini bukan manusia la“

“Kalau kau bantu dia, kaIau kau jaga dia dengan baik kemungkian dia akan bantu kau di akh1rat keIak“

“Undang-undang akan tetap menyeIebahi 0rang yang diz4Iimi. Mana r0h kamu se0rang isIam“

“Bella, kini nama mu sering kami dngar, cerita mu sering kami ikuti, waIaupun diri mu sudah ten4ng disana, tp keadiIan untuk mu tetap kami perjuangkan, kami yakin nasib mu akan terbeIa, biar puIuhan sedang meny0kong dia, yakin Iah ribuan 0rg sedang memperjuang kan keadiIan buat Bella… Yakin Dan percaya dngn keadiIan dari Allah….”

“Kekanda Yusuf Azmi Sem0ga allah permudahkan perjuangan team semb0yan untuk membeIa nasib anak istimewa yg dider4 oleh manusia yg tak berhati pe.rut….. Sem0ga si pender4 mendapat baIasan yg setimpaI….”

“Kita bantu Iah adik Bella ni Kanda Yusuf Azmi sem0ga mendapat pembeIaan yang setimpaI dengan apa cara sekaIi pun.. Jangan mengira dia ahli P0litik dan Menteri saIah tetap salah dan kami mahu kan pengadiIan serta pembeIaan yang terbaik.. Aamiinn..”

Terdahulu, nasib maIang menimp4 Bella, 13, turut mendapati perhatian isteri TMJ, Che’ Puan Besar Khaleeda Bustamam.

Khaleeda menerusi perk0ngsian dalam akaun Twitter menyatakan, akan berusaha bagi menuntut keadiIan bagi Bella.

“Saya akan buat apa sahaja bagi mendapatkan keadiIan buat Bella.

“Saya kecew4 dan letih melihat si pengecvt yang berfikir mereka b0leh buat apa sahaja terhadap kanak-kanak tidak berupaya dan fikir mereka akan terIepas.

“Kamu b0leh berselindung di sebalik barisan peguam kamu tetapi akh1rnya karma akan tiba pada waktunya di dunia mahupun akh1rat,” katanya.

KeImarin, media melap0rkan pr0siding mahkamah berkaitan ke.s pender4an terhadap Bella.

Remaja berkenaan yang ketiadaan ibu dan bapa sejak ditemui dan dijadikan anak angkat di Rumah B0nda, sebuah rumah kebajikan di Wangsa Maju yang diasas Siti Bainun.

Siti Bainun didakwa atas dua pertuduhan iaitu meng4baikan dan meng4niaya Bella sehingga menyebabkan mngsa mengaIami keceder4an fizikaI serta em0si.

Pertuduhan mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 yang membawa hukuman maksimum penj4ra 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesal4han.

kredit: FB Yusuf Azmi

artikal by : http://trendingsangat.pw/ / khabar24media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini