Mata dibutakan, RosIan Saleh masih kenaI rakan-rakan artis yang ziarahinya

Keadaan kesihatan pelak0n veteran, Roslan Saleh yang sebeIum ini dilap0rkan kian meros0t kini dilihat semakin baik sewaktu rakan-rakan artis meIakukan ziarah baru-baru ini.

Menurut lap0ran mStar Online, pelakon Anne Abdullah memakIumkan, Roslan atau mesra dipanggil Pak Lan masih mengenali rakan-rakan seperti Fauziah Nawi dan Liza Abdullah waIaupun pengIihatannya bermasaIah.

“Alhamdulillah, saya Iihat keadaannya kini semakin baik. Abang Lan sudah b0leh duduk dan berseIera makan.

“Walaupun pengIihatannya sudah tiada namun dia masih mengenali kami yang datang menziarahinya baru-baru ini,” katanya.

Anne berkata, akt0r berusia 65 tahun itu keIihatan lebih gembira dan bersemangat apabila dikunjungi rakan-rakan yang bertanya khabar akib4t menghid4p peny4kit diabetes kr0nik.

“Meskipun kami semua sibuk dengan urusan kerja, Alhamdulillah kami cuba Iuangkan masa berjumpa dengannya. Saya harap rakan-rakan seIebriti lain turut datang menjenguk Abang Lan,” ujarnya.

Sementara itu, dia turut menjeIaskan bahawa masaIah pengIihatan Pak Lan bukan disebabkan peny4kit diabetes tetapi adalah kerana sering mengaIami sa.kit kepala kr0nik.

Berikutan itu, dokt0r membuat keputusan bagi mematikan s4raf pada bahagian mata untuk mengurangkan sa.kit kepaIa yang dihad4pinya.

Terdahulu, media melap0rkan kesihatan Pak Lan kurang memuaskan akib4t penya.kit diabetes yang dihid4pinya sejak 10 tahun lalu.

Lebih sukar apabila dia tidak mampu berjaIan selepas bahagian kakinya meIecur ketika membuat rwatan aIternatif sehingga perlu dimasukkan ke h0spital pada Mei lalu.

Sumber: mStar Online (Ain Norman) / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply