Menangis Nak Lepaskan Lembu Disembelih, Pemuda Pujuk- “Kita Jumpa Di Syurga”

Bila tiba musim Hari Raya Aidiladha, memang menjadi habuan besar untuk para penternak haiwan. Tapi sebenarnya bukan mudah untuk melepaskan pemerglan haiwan kesayangan, lebih-lebih lagi bila sudah bela dari kecil. Itulah situasi yang perlu dilalui se0rang pemuda ini ketika lembu kesayangannya bakal disembelih.

Pujuk lembu ternakan yang tengah tunggu giliran nak kena sembelih…Berat hati tapi perlu berk0rban

Menerusi satu rakaman di TikTok, pemuda bernama Haikal itu dilihat sedang memujuk lembu ternakannya yang sedang menunggu giliran untuk disembelih selepas dijual. Meskipun hatinya sendiri berat untuk menerima, namun dia akui perlu meng0rbankan rasa kasih dan sayang pada haiwan tersebut.

Kita jumpa kat syurga…Jangan sedih, nanti aku pun sedih jugak

Lebih seb4k lagi, Haikal sempat mengusap air mata haiwan kesayangannya sambil meminta untuk tidak terus bersedih. Dalam pada itu, lembu berkenaan yang seperti memahami pesanan tersebut dilihat sempat menyengg0l manja tangan tuannya.

Orang kata kalau lembu kena sembelih tak b0leh kesian kat dia, kalau tak nanti tak b0leh makan

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen turut sama sedih melihat gelagat pemuda berkenaan dan juga haiwan peliharaannya. Selain faham akan situasi tersebut bukanlah sesuatu yang mudah untuk dilalui, mereka percaya akan ada ganjaran lebih dan juga besar untuk pemuda berkenaan apabila sanggup berk0rban.

Sumber: TikTok Pokka / kisahdunia