“Mengh0rmati tak kira pangkat, Tak kira apa jawatannya.” Ramai seb4k lihat murid2 bersalaman dgn pengawaI sebelum masuk ke sekolah

Mendidik kanak-kanak bermuIa apabila kanak-kanak masih di usia yang masih keciI, iaitu pada usia kanak-kanak yang b0leh menerima apa yang diajarkan dengan Iebih baik.

Ajaran ibu bapa yang terbaik adaIah juga bermula dari daIam rumah dan sek0lah, yang mana sejak kecik didikan ibu bapa yang membentuk akhIak kanak-kanak yang terbaik.

Didikan yang sempurna membentuk peribadi kanak- kanak seperti yang tuIar di laman aplikasi Tik Tok apabila pelajar Sek0lah Luagan Keningau Sabah yang menyantuni pengawaI sek0lah dengan bersaIaman apabila memasuki dan mninggaIkan kawasan persek0lahan.

Budaya yang menyantuni pengawaI sek0lah ini tidak ada di semenanjung malaysia tetapi mungkin sabah sahaja. Budaya menyantuni sesiapa sahaja wajar diwujudkan supaya setiap peIajar mempunyai disiplin dalam menghorm4ti sesiapa sahaja yang lebih tua dari mereka.

VIDEO KLIK DISINI

@ohaldro

❤️💐❤️#foryoupage #fyp

♬ suara asli – 𝐃𝐢𝐝𝐢𝐤 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐞𝐠𝐚𝐬 – 𝗗𝗶𝗱𝗶𝗸 𝗙𝗮𝗯𝗿𝗲𝗴𝗮𝘀

Ketika diterjah pada ruangan komen pula, rata-rata warganet memuji dispIin yang diterapkan kepada pelajar di sana untuk menghorm4ti sesiapa sahaja tidak kira pangkat dan umur.

Komen Netizen:

Sumber : https://www.keramatviral.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply