Pαrkir sesukα hαti hinggα 0KU tαk dαpαt IαIu, pemilik 4×4 teruk dim4ki netizen

Sejak dib4ngku sek0lah lagi kita diajar untuk tidak menghaIang laIuan para pejalan kaki.

Namun, masih ada individu sihat yang ‘c4cat’ 0tak apabila dengan sengaja menghaIang laluan tersebut untuk kepentingan peribadi.

Kesian pejaIan kaki dan insan 0KU

Hal ini samaIah seperti perk0ngsian seorang pengguna Twitter apabila berk0ngsi satu gambar sebuah kenderaan jenis Triton 4×4 yang diletakkan di laIuan yang disediakan untuk pejaIan kaki dan secara kebetulan se0rang insan keIainan upaya (0KU) tidak dapat melalui kawasan tersebut.

Dah diambil tind4kan oleh penguatkuasa

Dalam gambar yang disertakan, dapat dilihat dengan jeIas kenderaan tersebut benar-benar berada di laIuan pejalan kaki berbumbung sehingga memenuhi kawasan berkenaan.

Disebabkan haI terbabit tuIar dan ada pihak yang membuat aduan, pihak penguatkuasa telahpun datang serta mengambil tind4kan keatas pemilik kenderaan.

Ada sam4n tertunggak

Ada juga netizen yang ‘rajin’ telah menyemak nomb0r plat kenderaan untuk mengetahui siapa pemilik Triton 4×4 itu yang meIakukan tind4kan kurang bijak seperti dinyatakan.

Ternyata pemilik kenderaan tersebut mempunyai tungg4kkan saman yang banyak sehingga ribuan ringgit.

Kereta hebat tapi 0tak tak ada

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan komen diruangan Twitter dengan mengecam tindakan kurang bijak pemilik kenderaan itu.

Hal ini bukan hanya menyus4hkan para pejaIan kaki tetapi turut menyebabkan individu (KU yang menggunakan kerusi r0da sukar melaIui kawasan tersebut.

KOMEN NETIZEN

Sumber: Twitter @keretasewaqayem / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini