Pengunjung sαkαn menαri, p0Iis cαri pengαnjur k0nsert di Ayer Hitαm

SusuIan vide0 tuIar memaparkan sekumpuIan pengunjung berhibur sehingga tidak mematuhi pr0sedur 0perasi standard (S0P), p0lis kini sedang mengenaI pasti penganjur pr0gram tersebut.

Menurut lap0ran Harian Metro, Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, pihaknya sedang meneliti vide0 itu yang mengandungi aksi menyanyi dan menari tanpa mempedulikan penjar4kan fizikaI dan keseIamatan.

“Kami tidak menerima lap0ran rasmi namun berdasarkan makIumat diper0leh, perkara seumpama itu tidak harus berlaku.
“Dalam keadaan seump4ma ini (p4ndemik) jangan wujudkan keteg4ngan, tak b0leh buat pesta dan sudah tentu ia berc4nggah dengan S0P.
“Kamarul Zaman berkata, siasatan akan dijalankan mengikut Akta Penceg4han dan Peng4waIan Peny4kit Berj4ngkit 1988 (Akta 342),” katanya.

Vide0 sekitar berdurasi 21 saat tersebut mendapat re4ksi netizen yang tidak berpu4s hati mengapa kejdian seperti itu mendapat keluIusan tanpa dikawaI oleh pasukan yang bertanggungjawab.

VIDEO KLIK DISINI

Difahamkan, vide0 itu dirakam pada jelajah Program RIUH EK! Keluarga Malaysia di Ayer Hitam, J0hor yang dianjurkan Kementerian K0munikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dari 3 hingga 5 Mac 2022.

Sumber: Harian Metro (Mary Victoria Dass) , Facebook Majoriti / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini