Peniαgα Simpαn St0k Jeruk Dαlαm L0ngkαng Disαmαn P0lis

Peniaga jaIanan buah jeruk teIah bertind4k menyimpan st0k jeruk di dalam l0ngkang dan kawasan longg0kan samp4h dipercayai di Johor Bahru.

Menurut lap0ran Kosmo, kegiatan tidak berm0ral peniaga jalanan itu terb0ngkar apabila Polis Johor menjaIankan 0ps Khas Peniaga Jalanan di sekitar Johor.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Johor, Superintendan M. Kumarasan berkata, sepanjang awaI bulan sehingga hari ini, enam sam4n telah dikeIuarkan ke atas pemilik perniagaan.

Sejak akhir-akhir ini kegi4tan ini semakin berleIuasa terutamanya di kawasan-kawasan persimpangan Iampu isyarat.

Menurutnya, makanan yang dij4ja iaitu buah jeruk disimp4n dan disor0k di l0kasi yang tidak sepatutnya iaitu di dalam l0ngkang dan berhampiran kawasan kumb4han bagi menggeIak tind4kan diambil oleh pihak penguatkuasa.

Dalam pada itu, p0lis memaklumkan aktiviti menjaja di jaIan awam merupakan kesaIahan yang jeIas yang mana meIanggar peraturan dan undang-undang dan boleh diambil tind4akan k0mpaun dan sita semua barang-barang yang dijaja

SUMBER : Kosmo / beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini