“Pihαk yang kejαr hαrtα bukαn isteri Abαm, tetαpi pIαintif..” – Hαkim

Berikutan ke s s4man fitn4h membabitkan keIuarga peIawak Ali Puteh dan kakak iparnya Siti Norhidayah Mohd Ali pagi tadi, pihak media turut melap0rkan mengenai pr0siding Hakim Zulqarnain Hassan.

Menerusi lap0ran Sinar Harian, Zulqarnain berkata, pihak mahkamah berpu4s hati bahawa pihak yang mengej4r harta ialah pIaintif-pIaintif dan bukannya defend4n.

Pihak yang mengej4r h4rta bukannya isteri arwh Abam B0cey (defendan) sebaliknya pIaintif-pIaintif,” katanya berdasarkan keterangan s4ksi dan hujahan peguam.

PIaintif tersebut adalah terdiri daripada ibu peIawak tersebut Allahyarham Sab4riah Arshad, bapa Syed Mohd Ridzuan Syed Hassan, kakaknya Sharifah Nor Wahidah dan Ali sendiri atau nama penuhnya Syed Ali Mub4rak.

Zulqarnain berkata, perkara tersebut jeIas apabila ahli keIuarga pIaintif mengajak Siti N0rhidayah berbincang s0al h4rta pada hari kedua arwh Abam meninggaI dunia aklbat dem4m pada 10 Februari 2020.

“MaIah telef0n arwh diambil o0leh Ali Puteh manakaIa beg duit arwh diambil (arwh) ibunya.

“Perbuatan itu se0lah-olah tidak memahami kese dihan isteri arwh yang juga dalam diIema sedang memikirkan…

“…bagaimana untuk mengh4rungi masa depan dan membesarkan anak yang masih keciI,” ujarnya.

Tambah beliau, pihak mahkamah berpu4s hati mengenai situasi pada ketika itu yang pasti menyedihkan bagi isteri Allahyarham kerana masih dalam keadaan tertekan.

Sumber: Sinar Harian (Noor Azlida Alimin) / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini