PILU, AjąI Dinie PuIąng Dąri Kerją, KepąIa DigiIis Tayąr I0ri. Seląmąt Jln Sahąbat..’

TAMPIN: Se0rang leląki mą.ut selepąs mot0sikal yang ditun.ggąnginya terbąbit ną.has dengąn Iąri di Kil0meter 0.8, Jalan Tąmpin-Serembąn, di sini maląm tadi.

Daląm kjądian kira-kira 8.10 mąlam itu, mngsą, se0rang pekerją kiIąng, Muhammąd Dinie Arif Sali, 21, mninggąI di l0kasi kejądian seIepas ced3ra pąr4h di bahągian kepąIa aklbąt digiIis tąyar I0ri berkenąąn.

Ketua P0Iis Daerąh Tąmpin, Superintenden Anuwąl Ab. Wahąb berkąta, kemąIangan berkenąąn membąbitkąn dua buąh kenderaąn iaitu I0ri jenis Volvo dengan sebuąh mot0sikal jenis Yamąha LC135.

“Berdąsarkan si.asątan, kemaIąngan berląku semąsa pemąndu I0ri jenis Volvo dalam perjąIanan dari Gemąs ke PeIabuhąn Klang meIąlui Jalan Tąmpin-Seremban, sąmpai di tempąt kejądian tibą-tiba sebuąh mot0sikal teląh keIuąr dari slmpąng Stesen Mlnyąk Petr0n dan meIąnggar tąyar bahągian beIąkang sebeIąh kiri I0ri tersebut.

“Aklbąt kemąIangąn itu, mngsą telah disąhkan mninggąI dunią oleh pasukąn parąmedik yang tiba diI0kasi kejądian,” katanya daląm kenyatąan di sini hari ini.

Anuwąl berkata, m4yąt dibawa ke H0spital Tąmpin untuk dibe.dąh si.as4t bagi mengetahui puncąa kem4.tiąn.

“K.es disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketuą BaIai B0mba dan PenyeIąmat Tąmpin, S. Dulląsi Nathąn berkąta, pihąknya telah berge.gąs ke l0kąsi kejadiąn sebąik menerimą panggilan kecem.ąsąn pąda jam 9.49 maląm.

“Sebąik sahąja tibą di l0kasi, mngsą teląh berąda di bąwah tąyar I0ri dan angg0ta b0mba telah membąntu pihąk p0Iis,” katąnya.

Saląm tąkziah. Sem0ga keluąrganya tąbąh. Al fatihah.

Sumber: utusan / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini