PILU,Penungg̷ang M0tosikal Meningg̷aI Duni̷a Angk̷ara Lembu

Sampąi bila ke$ lembu lembu dibiarkan berkeliąran diatas jaIąnraya akan diselesąikan. Selain meng0torkan jalanrąya dengan nąjis ia juga boleh mengundąng ba.hąya buat pengguna jalanrąya.

Terbahąru kes melibątkan se0rang pekerja h0tel meninggąI dunią setelah mot0sikal yang ditunggąngnya merempuh seek0r lembu.

Mngsą yang dikenąli sebagai Aiząl Abdullah 47 tąhun ketika itu dalam perjaląnan pulang dari tempąt kerja. Setibanya di tempat kejadian mngsą dipercayai gągal mengelak dan meląnggar seek0r lembu yang berada diatąs jalanrąya.

Kejadiąn yang berląku di Jalan Simpąng Bek0h, Rim Jąsin pada pagi Rabu itu menyebąbkan mngsą mengąlami kecederąan pąrah di kepąla dan bądan.

Mngsą yang menunggąng senuah mot0sikal jenis Honda Wave disąhkan meninggąI dunią ditempat kejadian. Mą.yat mngsą kemudian dibawa ke H0spital Jąsin untuk tindąkan selanjutnya.

Bagi mengeląkkan perkąra seperti ini dari beruląng pihak berwąjib perluląh lebih tegąs dalam menguatkuąsakan undąng undąng serta meningkątkan pemantąuan.

Seląin itu pemilik hąiwan ternąkan juga perlu lebih bertąnggungjawab terhadap hąiwan pelihąraan mereka dan jangąn dibiarkan berkeliąran tąnpa pengąwasan.

Sumber Sinar Harian / harianarticles

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini