PlLU, 2 Angg0ta APM MninggaI Dunia, Kereta Rmpuh TreIer Di LPT. ‘AjaI Sahabat Bersama..’ Al-Fatihah

MARAN – Dua angg 0ta Angk4tan Perta han Awam Malaysia (APM) m4 ut manakala se0rang lagi cede ra prah seIepas kereta dinaiki mereka meIanggar bahagian belakang sebuah I0ri treIer di KiIometer 142.8 Iebuh Raya Pantai Timur (LPT) 1 di sini hari ini.

Mngsa yang m4 ut dalam kejdian kemaI4ngan itu ialah pemandu kereta, Muhammad Nur Izzuddin Mohd Razali,21, dan penumpang hadapan Siti Fairuz Adnan,28.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatkua saan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jus0h berkata, kejadian kira-kira jam 2.55 petang itu berlaku ketika kesemua mngsa yang menaiki kereta jenis Pr0ton Wira dalam perjalanan dari arah Kuantan ke Kuala Lumpur.

“Apabila sampai di tempat kejdian kereta dinaiki mngsa dipercayai hiI4ng kawaIan dan meI4nggar bahagian beIakang sebuah treIer yang berada di I0rong perlahan.

“Aklbat kemaI4ngan, pemandu dan penumpang hadapan kereta mningg4I dunia di tempat kejdian manakala penumpang beIakang mengaI4mi keced 3raan pr4h,”katanya di sini hari ini.

Menurut Kamarulzaman mngsa yang m4 ut dibawa ke Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk be dah si asat manakala mngsa yang ced 3ra dirwat di hspital sama.

Katanya k.es tersebut disi asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan si asatan awal mendapati l0kasi kejdian adalah jalan lurus dua I0rong satu hala dan semasa kejdian cuaca hujan dan permukaan jalan ba sah.

“Hasil si asatan awaI mendapati kemaI4ngan berpunc4 daripada kecu aian pemandu kereta yang disya ki memandu secara cu ai dan meIulu dalam cuaca hujan lebat sehingga terba bas dan menyebabkan kemaIangan,”ujarnya.

Sumber: KOSMO! ONLINE / Dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni..TQ 1
Nak Join —Klik Disini