PlLU, 2 Berαdik MninggαI Duniα Slepαs Mkαn Slsα Mkαnαn Dlm T0ng Smpαh. ’Anαk2 Syurgα..’ Al-Fαtihαh

Langkawi: Dua be radik wrga Myanmar m4 ut dipercayai selepas makan slsa makanan dalam t0ng smpah di Kampung Baru Sungai Tepa, Bukit MaIut di sini, hari ini.

Mngsa, Nizambudin, 4, dan adiknya, Ngei Jamaludin, 2, diIap0rkan mningg4I dunia pada 5.40 petang.

Ketua PoIis Daerah Langkawi Asisten K0misioner Shariman Ashari berkata, poIis menerima makIumat kejdian itu pada 6.15 petang.

“S.iasatan awaI mendapati bapa kanak-kanak itu melihat keduanya berada berhampiran t0ng smpah daIam keadaan terhu yung-ha yang dan muIut berbuih dipercayai setelah makan slsa makanan terce m4r dari t0ng smpah di Kampung Baru Sungai Tepa di Bukit Malut di sini petang tadi sebelum membawa kedua-duanya ke rumah jiran berhampiran.

“Beberapa minit selepas itu, dua kanak-kanak itu dapati tldak bernfas sebelum penduduk kampung menghubungi pihak poIis,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Shariman berkata, bapa kanak-kanak terbabit bekerja mengambil u.pah memba1ki keIengkapan b0t dan kerja kampung, selain mereka tlada kediaman tetap dan hanya menu mpang di rumah jiran.

“Si.asatan awaI mendapati kanak-kanak itu dipercayai makan slsa makanan diper0leh dalam t0ng smpah di kawasan mereka ditemui.

“Penges4han kema tian mereka dibuat oleh petugas perubatan dan kedua-duanya dihantar ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Maliha untuk uj1an sarlngan C0vld-19 dan pr0ses be.d4h si asat,” katanya.

Beliau berkata, setakat ini dikIasifikasikan sebagai kem4 tian menge.jut ($DR).

Salam tkziah al fatihah anak anak syurga.

Sumber: hm / Dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini